Magyarország továbbra is támogatja az EU bővítését

2012. október 10. 21:40

Magyarország üdvözli az unió bővítésének tervezett lépéseit, amelyeket Európai Bizottság ismertetett szerdán, mivel azok szinte valamennyi csatlakozni kívánó ország esetében előrehaladásról számolnak be – közölte a Külügyminisztérium.

2012. október 10. 21:40

A Külügyminisztérium közleménye szerint az eredmények elismerése és a további feladatok meghatározása hozzájárul a bővítési folyamat lendületének fenntartásához, a bővítési politika napirenden tartásához az Európa jövőjéről folytatott vita közben is.

Stefan Füle, az Európai Bizottság bővítési biztosa szerdán elmondta: az Európai Bizottság ismét a csatlakozási tárgyalások megkezdését javasolja Macedóniával, Albánia tagjelölt státust kaphat, Koszovóval pedig bizonyos feltételek teljesülése esetén Stabilitási és Társulási megállapodás megkötését ajánlja a brüsszeli testület.

Az Európai Bizottság szerdán hozta nyilvánosságra éves bővítési csomagját. A Külügyminisztérium egyetért azzal, hogy az Európai Bizottság a jogállamiság és jó kormányzás kérdéseit, a regionális együttműködés és megbékélés fontosságát, azon belül a kisebbségvédelem jelentőségét, valamint a gazdasági folyamatoknak az uniós válságkezelési irányokkal történő összehangolt tervezését állítja középpontba – olvasható a közleményben.

Hangsúlyozták, hogy Magyarország, korábbi gyakorlatát folytatva, kétoldalú alapon is minden támogatást megad a bővítési folyamatban részt vevő országok integrációs felkészüléséhez; szakértők bevonásával, csatlakozási tapasztalatok átadásával segíti a feladatok zökkenőmentes teljesítését.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
next mindig élni fog
2012. október 10. 22:02
Ez jó lesz! Lesz egy két ütemű Unió! Lesz a lassúak és nagyon szegények, de lesz egy gazdagabb, ilyen-olyan gyorsaságú! Kelet-európaiből ki kerülhet be ebbe a csapatba? Vagyis a gazdagok közé. Nekem van néhány, de mi tutira nem leszünk benne, egyenlőre! Hm!
gvarga10
2012. október 10. 21:54
Bővitik!Hiszen már a norvég fővárosban van az EU! Oslóban! Bővit,tágit.Tág.Gutten tag!Tág az anyád p..apucsa,nem látod,hogy szorit???-mondta Pörge bácsi a nyakkendőjére utalva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!