Gyurcsány meghallgatná azokat, akikről elfeledkezett a kormány

2012. október 09. 20:31

A foglalkoztatási nehézségeket, a fiatalok elvándorlását nevezte a térség legnagyobb gondjának Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban, ahol a párt országjáró körútjának első tapasztalatairól beszélt.

2012. október 09. 20:31

A volt miniszterelnök elmondta: Vásárosnaményban több gyár bezárt, kevesebb a vállalkozás, alig van foglalkoztató, „van egy elerőtlenedés, nem kétséges, hogy az emberek fáradtak, csalódtak, másra vágynak. Legalább arra, hogy meghallgassák őket” – tette hozzá.

A párt elnöke elmondta: a Demokratikus Koalíció (DK) képviselői az országjáró körútjukon hátrányos helyzetű településekre és régiókba látogatnak el a következő hetekben.

Gyurcsány Ferenc az egyik vásárosnaményi fodrászüzletben tartott lakossági találkozót követően az MTI kérdésére elmondta: a kezdeményezés célja, hogy meghallgassák azokat az embereket, akik „nehezebb életkörülmények között élnek mostanában, és akikről mintha elfeledkezett volna az ország, vagy legalábbis a kormányzat”.

Hozzátette: a következő hetekben felkeresik az ország nehéz helyzetű településeit, megismerkednek az ott dolgozó családok hétköznapjaival. A pártelnök beáll közéjük dolgozni és velük is lakik majd, csak a hétvégéket tölti Budapesten.

A volt kormányfő a nap folyamán Tiszaadonyban a helyi játszótér javításában segédkezett, délután almát rázott és szedett egy kiskertben, este pedig Vásárosnaményban lakossági találkozón vett részt. Gyurcsány Ferenc elmondta: Tiszaadonyban olyan családnál laknak, „akik korábban falusi vendéglátásból éltek, ez mára már tönkrement, nincsenek vendégek, nem jönnek látogatók, nem tudják megfizetni”.

Szerdán a Borsod megyei Rakacára és Sajókazára látogat el Gyurcsány Ferenc, később pedig Heves, Nógrád, Békés és Baranya megyei településeket is felkeres majd.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trükkök Százai...
2012. október 10. 10:01
A strucc szemgolyója nagyobb mint az agya.
táltos
2012. október 10. 08:56
"Vásárosnaményban több gyár bezárt, kevesebb a vállalkozás, alig van foglalkoztató" "akik korábban falusi vendéglátásból éltek, ez mára már tönkrement, nincsenek vendégek, nem jönnek látogatók, nem tudják megfizetni" " „nehezebb életkörülmények között élnek mostanában" És még be is eteti az emberekkel, hogy ez a hanyatlás 2010 óta történt. Eszem megáll. Kapolyi L. Veress J. és társai arrafelé voltak képviselők, miért nem tettek semmit évekig azért a vidékért?
hátakkor
2012. október 10. 08:47
Ez az idióta Mo.miniszterelnöke volt 6 évig.egyszer puccsal,azt választásokon,h trükkök százaival is
Nick:Hornby
2012. október 10. 08:20
Ez a "Vásárosnaményban bezártak a gyárak", ez olyan, mint a "kazincbarcikai kórházban csöpög a csap?" ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!