Átvállalja az állam az önkormányzatok adósságát

2012. október 27. 11:50

Orbán Viktor az Önkormányzatok az adósság csapdájában című rendezvényen bejelentette: az ötezernél kevesebb lakosú települések adósságát teljesen, az ötezernél nagyobb lakosú települések adósságállományát pedig részben átvállalja az állam.

2012. október 27. 11:50

A miniszterelnök szerint eljött az ideje annak, hogy a kormány megnyissa az eladósodás elleni küzdelem harmadik frontját, ez pedig a települések megmentése. Orbán Viktor szombaton a Fidesz által szervezett, az Önkormányzatok az adósság csapdájában című budapesti rendezvényen azt mondta: az MSZP-kormányok 2002 és 2010 között programszerűen hajtották végre az ország, az emberek és az önkormányzatok eladósítását, ráadásul ez nem véletlenszerűen történt, mert az ország, az emberek és az önkormányzatok tönkremenetelén néhányan nagyon jól kerestek, olyanok, akik ott voltak az előző szocialista kormányokban vagy azok közelében.

Orbán Viktor a rendezvényen bejelentette, hogy az állam teljes mértékben átvállalja az ötezernél kevesebb lakosú települések adósságát. A miniszterelnök hozzátette: az ötezer lakosúnál nagyobb települések adósságállományának egy részét is átvállalja az állam, ezek esetében egyenként – az egy főre jutó helyi adóbevételek alapján – számolják ki az adósságátvállalást úgy, hogy a gazdagabbaknak kisebb mértékben segítenek.

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pikkpakk
2012. október 29. 09:11
Inkább az emberek adósságát vállalták volna át...
G. Pantyelejevics
2012. október 28. 15:51
Mondom, hogyan kellene ÉRTELMESEN rendezni az önkormányzati adósságkonszolidációt. Hangsúlyozom! Értelmesen és a haza javára hasznosan. Azaz nem naris módon. Bármelyik önkormányzat adósságát átvállalja az állam, az alábbi feltétellel: - Kiszáll egy vizsgáló bizottság. - Felmérik, hova lett a pénz, miért úszott el a város. - Ha büntetőjogi felelős van, akkor azt felelősségre vonják. - A vizsgálat teljes anyagát a helyi választók elé tárják. - Amennyiben az eladósodásban a központi költségvetésnek van sara, úgy abból a megfelelő tanulságot levonják. Könyörgöm! Ennyit talán még az is megérthet, akinek narihályog van a szemén.
huttinger
2012. október 28. 00:24
Esztergom adósságát is hogy átvállalta a kormányzat.... az inkasszó az átvállalást jelent?
=nessuno=
2012. október 27. 22:46
Sok helyen felelőtlenül eladósították a településeket. Aki nem szórta a közpénzt, az jár rosszul. No meg az adófizetők...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!