360 pont alatt a CDS-árazás

2012. október 05. 12:39

A frissen bejelentett egyenlegjavító csomag hatására a magyar államadósság törlesztésének biztosításainak árfolyama idén először van 360 bázispont alatt.

2012. október 05. 12:39

Meredek csökkenéssel, az idei mélypontjára esett a magyar államadósság-törlesztési kockázat biztosítási tranzakciók árazása a londoni piacon a kormány pénteken bejelentett egyenlegjavító intézkedéseinek kedvező piaci fogadtatására.

Az S&P Capital IQ globális piaci adatszolgáltató és elemzőcsoporthoz tartozó londoni CMA piacfigyelő cég szakelemzői az MTI kérdésére elmondták: a szuverén magyar törlesztésleállási kockázat elleni piaci biztosítási cseretranzakciók (credit default swaps, CDS) középárfolyama 358-359 bázispont környékén mozogtak a pénteki londoni jegyzésben az irányadó ötéves államkötvény-lejáratra a 374,8 bázispontos előző esti záró után.

A magyar szuverén kötvénykötelezettségek CDS-középárfolyama az idén most először süllyedt 360 bázispont alá Londonban. A péntekre kialakult magyar CDS-árazások azt jelentik, hogy egységnyi, tízmillió euró névértékű ötéves magyar államkötvényre jelenleg valamivel 360 ezer euró alatti éves középárfolyamon kínálnak határidős törlesztéskockázat-biztosítási kontraktusokat a londoni piacon.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gulubulu
2012. október 05. 14:00
Ennek most tényleg örülni kell? Áruljátok már mi változik ettől ?
Laibach
2012. október 05. 13:40
Kifizetjük a kifizethetetlent ha beledöglünk is. Ceausescu feeling. "..Ceausescu a szándékát megerősíttette az emberekkel: népszavazást rendezett arról, hogy az alkotmány egészüljön ki egy újabb passzussal, amely szerint Románia többé nem vehet fel külföldi hitelt. A voksolás során - kevéssé meglepő módon – a nép egyhangúlag támogatta a diktátor akaratát. Ettől kezdve a hivatalos magyarázat szerint az államadósság visszafizetése érdekében az emberek vállaltak némi rövid távú nélkülözést a kommunizmus beköszöntéig..." "..1982 és 1989 között évente legalább 15 ezren haltak éhen, fagytak meg vagy váltak a gyógyszerhiány áldozatává. Az adósságtörlesztés ezzel együtt a tervezettnél korábban sikerült: Ceausescu 1989 áprilisában jelentette be, hogy a teljes államadósság visszafizetése nyomán Románia visszanyerte gazdasági és politikai függetlenségét..." http://www.ceausescu.org/ A többi ismert, nem az ajándék, hanem Ceausescu elvtárs került a karácsonyfa alá.
bigyomail
2012. október 05. 13:06
Láthatóan van annak értelme, amikor a tündérmesés növekedés helyett a kormány maga is elismeri, hogy itt biza csökkenés van, mert az már jó jel a piacoknak, hogy ha egy évig mindenki azt mondja, hogy hülyeség a kormányzati előrejelzés, akkor azért a kormány is bevallja egy év után, hogy az volt. Persze számomra, mint adófizető számára az is kérdés, hogy ha mindenki tudta, hogy recesszió lesz, akkor az a kormányban egy éven keresztül miért nem tűnt fel senkinek?
orbán(c)
2012. október 05. 13:01
Nagy eredmény!!!Csak ezt nem aa hülye kormányod ha nem a nemzetközi bizalom határozza meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!