Safarov-ügy: az EP elnöke bírálta az azeri államfőt

2012. szeptember 04. 18:16

Megdöbbenésének adott hangot kedden Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke annak kapcsán, hogy az örmény tiszttársa meggyilkolásáért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Ramil Safarov azeri katonatiszt elnöki kegyelemben részesült.

2012. szeptember 04. 18:16

Brüsszeli médiaforrások értesülése szerint Schulz azt követően bírálta Baku eljárását, hogy az azeri külügyminiszter lényegében Jerevánt tette felelőssé Gurgen Markarján 2004-es meggyilkolásáért.

„Rendkívüli módon aggaszt, hogy a jelek szerint Aliyev elnök politikai okból részesítette kegyelemben Safarovot”
– jelezte közleményében az EP elnöke, aki egyúttal Örményországot és Azerbajdzsánt felszólította arra, hogy tartózkodjanak a helyzetet tovább súlyosbító lépésektől és nyilatkozatoktól.

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2012. szeptember 04. 20:26
"Aliyev elnök politikai okból részesítette kegyelemben Safarovot" Ez azért egyfajta jellemzés is azon azeriekről, akik hősként ünnepelnek egy ilyen gyáva gyilkost, bár ki tudja mi lett ott nekik beadva hogy ilyen meg olyan hősi küzdelemben ölt..
Soma
2012. szeptember 04. 20:25
Hát, csókolom, itt az a lényeg, hogy valami készülődik.
1120
2012. szeptember 04. 20:23
Na...Herr Schultz végre úgy döntött, hogy inkább a józan eszére hallgat, nem pedig a mo.-i "Genossen"-jeire. A végén még képes leszek emberként tekinteni rá! :)
Feyszáll
2012. szeptember 04. 20:03
Ez ugyanannak az Európai Parlamentnek az elnöke, aki nem adta ki Cohn Benditet a biróságnak, Klein terrorista ügyében?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!