Menesztené Szócskát a Jobbik

2012. szeptember 17. 13:43

A párt felszólította a miniszterelnököt, hogy menessze az egészségügyi államtitkárt a fekvőbeteg-ellátás átszervezésének kudarca miatt.

2012. szeptember 17. 13:43

A Jobbik felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a fekvőbeteg-ellátás átszervezésének kudarca miatt „a népirtással azonos hatású folyamatok megállítása érdekében, alkalmatlansága okán” azonnal menessze hivatalából Szócska Miklóst, az Emberi Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkárát – jelentette be hétfőn Gyenes Géza, az ellenzéki párt egészségügyi szakpolitikusa.

Hangsúlyozta: az átszervezések miatt jelenleg szinte nincs olyan kórház Magyarországon, ahol ne lenne legalább egy osztály, amely nem felel meg a törvényben előírt minimum személyi feltételeknek, vagyis ne küzdene szakorvos-, vagy szakápolóhiánnyal. Gyenes Géza azt mondta, hogy az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnak (ÁNTSZ), mint eljáró hatóságnak novembertől be kellene zárnia ezeket az osztályokat.

Gyenes Géza szerint elfogadhatatlan, hogy a kormányzat ennek a folyamatnak a megoldása érdekében nem többletforrásokat rendel az egészségügyhöz, hanem a minimumfeltételek megváltoztatását tervezi.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!