Azeri kiadatás: aggodalmát fejezte ki az uniós biztos

2012. szeptember 27. 15:11

Aggodalmának és sajnálatának adott hangot csütörtökön Jerevánban Stefan Füle bővítési és szomszédságpolitikáért felelős uniós biztos annak kapcsán, hogy Azerbajdzsánban szabadon engedték Ramil Safarovot. A biztos az Örményországban tartott szemináriumon önmérsékletre intett az ügyben.

2012. szeptember 27. 15:11

„Tudom, hogy nagyon nehéz pillanat ez az örmények számára, és nem akarok a közelmúlt eseményeinek részletein időzni, de engedjék meg, hogy kifejezzem mély aggodalmamat és sajnálatomat azért a kárért, amelyet a békében és a bizalomban okozott az, hogy Ramil Safarov kegyelemben részesült és néhányan ünnepelték a bűneit” – mondta Stefan Füle.

A biztos Jerevánban úgy nyilatkozott, hogy tiszteletben tartja az örmények érzéseit és ahhoz való jogukat, hogy azokat békésen kifejezzék, de tettek és a szavak terén is mértékletességre szólította fel őket. A biztos kifejtette, hogy véleménye szerint csakis a béke és a közepes és hosszú távú stabilitás és kiszámíthatóság jelenthet megfelelő alapot ahhoz, hogy Örményország élni tudjon „hatalmas potenciáljával”, amihez Füle szerint meg kell szüntetni a konfliktus fenyegetését. „Nincs más lehetőség. Ezért különösen nagy hálával szeretnék adózni azoknak a civil szervezeteknek, amelyek a bizalom megteremtésén dolgoznak Hegyi-Karabahban” – hangoztatta az uniós biztos, aki szerint ezt az értékes munkát folytatni kell, bármilyen nehezek legyenek is a körülmények.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2012. szeptember 27. 16:25
Azerbajdzsánt ki kellene zárni a NATO partnerségből. Miért nem teszik????
tarackos
2012. szeptember 27. 16:07
Takarítja a baltás-kormány végtermékét...
kjkj945
2012. szeptember 27. 15:53
Mi a csuda! A főnöke, már kijelentette, hogy Magyarország a törvényeknek megfelelően járt el. Agg o dalom, mikor lesz forr a dalom?
obuda-zapor
2012. szeptember 27. 15:53
aki csak egy kicsit járatos az elmúlt 100 év történelmében , annak tudnia kell hogy ez a kiadatás VÉRLÁZÍTÓ CSELEKMÉNY volt. Tudható volt, hogy Azerbajdzsán egy olyan ország, ahol egy aljas gyáva gyilkosból képesek nemzeti hőst kreálni. Ennek tudatában kiadni egy ilyen elítéltet - egyszerűen képtelenség! A megvetés elsősorban miránk hullik , akik mégiscsak valamilyen európai normák mellett kellene , hogy működjünk. Aki ilyen durva hibát vét - legalább as minimum bocsánatot kér , és hamut szór magára. Ehelyet a Külügyminiszter levele szerint követeljük a "feltétel nélküli" diplomáciai kapcsolat visszaállítást az örményektől! No comment!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!