Adatvédelem: már nem ismeri fel az arcot a Facebook

2012. szeptember 24. 10:13

Adatvédelmi okokra hivatkozva Európában kikapcsolták a Facebook arcfelismerő funkcióját, az ugyanis több ország szabályozásávalt is ellentétes volt.

2012. szeptember 24. 10:13

Adatvédelmi okokra hivatkozva Európában kikapcsolták a Facebook arcfelismerő funkcióját, miután Írország adatvédelmi biztosa vizsgálatot indított. Az elemzések során kiderült ugyanis: a korábbi, manuális megjelölésekből épített adatbázison keresztül történő adatgyűjtés és adatbázis-építés ellentétes több európai ország szabályozásával. A Facebook ígéretet tett, hogy az eddig begyűjtött európai adatokat október 15-éig megsemmisíti.

A közösségi oldal reméli, hogy további egyeztetések után újra elérhetővé teheti majd az automatikus bejelölési funkciót – írta a hvg.hu.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!