A magyar külügy is megemlékezik 9/11-ről

2012. szeptember 11. 10:10

A Külügyminisztérium közleményében hangsúlyozta: Magyarország is elkötelezetten dolgozik azon, hogy 2001. szeptember 11. tragédiája soha ne ismétlődhessen meg.

2012. szeptember 11. 10:10

Magyarország a demokratikus országok közösségének tagjaként, szövetségeseivel és más, hasonlóan gondolkodó partnerekkel elkötelezetten dolgozik azon, hogy 2001. szeptember 11. tragédiája soha ne ismétlődhessen meg. A Külügyminisztériumnak a terroristatámadás évfordulóján, keddi közleménye szerint Magyarország osztozik azokban a törekvésekben, amelyek a szélsőséges, militáns és elnyomó eszmék visszaszorítására irányulnak, és a világ különböző pontjain kiveszi részét azokból az erőfeszítésekből, amelyek egy jobb, stabilabb világ megteremtését, a szélsőségesség kiváltó okainak visszaszorítását szolgálják.

A minisztérium emlékeztetett: tizenegy évvel ezelőtt Magyarország egyik legszorosabb szövetségesét, az Egyesült Államokat brutális terrortámadás érte, amely a New York-i Világkereskedelmi Központban, a washingtoni Pentagonban és a Pennsylvania állambeli Shanksville közelében ártatlan emberek ezreinek halálához vezetett. A tragédia évfordulója felidézi a szélsőségesség és intolerancia szörnyű következményeit, de a United Airlines 93-as járatának történetével az emberi hősiesség jelképévé is vált – tették hozzá.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2012. szeptember 12. 09:53
Milyen cenzúra működött itt? Mandisok, ezt magatoktól vagy utasításra? Elég orwelli.
magnamater
2012. szeptember 11. 13:24
Nem fog megismétlődni, ha nem ismétlik meg. Letagadni senki se tudja, mert mindenki láthatta, csak arról van még vita, ki volt a megrendelő???!!
kukagyerek
2012. szeptember 11. 12:55
"A magyar külügy is megemlékezik 9/11-ről" Szinte ugyan ezek, a nagy októberi szocialista forradalomról is megemlékeztek - lihegve!
cipiripi
2012. szeptember 11. 11:15
Csurkának volt ebben is igaza, ô megmondta már másnap, hogy mi történt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!