A kormány támogatná a sertéságazatot

2012. augusztus 21. 19:44

A kormányzat képviselői kedden rendkívüli egyeztetést tartottak a sertéságazat szereplőivel. A konzultáció után a Kormányszóvivői Iroda közölte: a kormány 8 napon belül a sertéságazat szereplői helyzetének mihamarabbi érezhető javulása érdekében hoz döntést.

2012. augusztus 21. 19:44

A sertéságazat szereplői helyzetének mihamarabbi érezhető javulása érdekében hoz döntést a kormány 2012. augusztus 29-ig a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium közös előterjesztése alapján – közölte a Kormányszóvivői Iroda kedden az ágazat szereplőinek és a kormányzat képviselőinek egyeztetését követően. A közlemény szerint a felek a megbeszélésen egyetértettek abban, hogy a sertéságazat működése életbevágóan fontos a vidék gazdasága, és hagyományos értékeinek megőrzése szempontjából. Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy amennyi munkahelyet csak lehet, meg lehessen őrizni, és folyamatosan segíteni, támogatni az új munkahelyeket teremtő kezdeményezéseket.

A zárt ajtók mögötti egyeztetésről távozóban Németh Antal, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke az MTI-nek elmondta: a megbeszélésen nagyon biztató volt a résztvevők hozzáállása, a Vidékfejlesztési Minisztériumi előterjesztése a helyzet rendezésére kimondottan praktikus, a jelenlegi helyzetet maximálisan figyelembe véve készült. Több kérdést is meg kell oldani a sertéságazatban, a legfontosabb, hogy legyen takarmánya az állatoknak, illetve a termelés költségeit valamelyest befolyásolni lehessen a támogatásokkal, hosszú távú hitelkonstrukciókkal. A kormány javaslatai ezt a célt szolgálták – közölte a terméktanács elnöke

A szóvivői iroda közleményében kiemelte: a kormány megalakulása óta kiemelt ágazatként tekint a mezőgazdaságra és az állattenyésztésre mint az ország működésének és élelmiszerbiztonságának stratégiai területére, valamint a vidék megélhetése szempontjából kulcsfontosságú területekre. Annak érdekében, hogy a fenti ágazatok minden kormányzati segítséget megkaphassanak fennmaradásukhoz, működésükhöz és fejlődésükhöz, a kormány szoros figyelemmel követi azok működését, problémáit.
 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Laibach
2012. augusztus 21. 23:13
Hallgassunk egy kis "nosztalgia" zenét a témához : Carmen - A 3 kismalac http://www.youtube.com/watch?v=1Xudqw_muAk
Rudolf János
2012. augusztus 21. 23:05
na lendítsünk a témán: miért ökör a Fidesz? (megint) mert alapban drágaság jön http://www.agroline.hu/hir/elszabadulhat-a-kenyer-a-tej-es-a-hus-ara amire ezek a marhák most még rá is dolgoznak hajrá Fidesz hajrá magyarok
kchkscak
2012. augusztus 21. 22:26
no, akkor holnap az index címlap tele lesz cikkekkel, amikben szakértők szakértően megszakértik, hogy a disznó, na az nem jó :D
Parasztvakítás
2012. augusztus 21. 21:52
A kormány támogatná a sertéságazatot Jó lenne abbahagyni a burkolt zsidózást!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!