Családbarát sorozatokkal újít a köztévé

2012. augusztus 08. 17:04

Két amerikai sorozatot, az Egyszer volt, hol nem volt címűt és a Bosszút vetíti augusztus 19-től, illetve augusztus 22-től az M1. A szerdai beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott: a két folytatásos történettel a közszolgálati csatorna a legfiatalabb és az idősebb korosztály felé egyaránt nyit.

2012. augusztus 08. 17:04

A 22-22 epizódos sorozatokról Kálomista Zsuzsa, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) archívum és tartalomkereskedelmi igazgatója elmondta, régóta keresték azokat a sorozatokat, amelyekkel megtarthatják a közszolgálati televízió régi nézőit, de újakat is a képernyő elé csábíthatnak. „Egyöntetűen az volt a véleményünk, hogy a Disney Stúdió filmjei a legcsaládbarátabbak, és a legjobban illenek a közszolgálati csatornákra” – fogalmazott Kálomista Zsuzsa.

Rákay Philip, az M1-M2 intendánsa beszédében kiemelte, az Egyszer volt, hol nem volt augusztus 19-én vasárnap 20.10 perckor, a Bosszú augusztus 22-én 20.10 perckor debütál az M1-en. Az intendáns megjegyezte, a közszolgálati csatornákkal megpróbáltak nyitni a fiatalabb korosztály felé, és nem csak a 18-49 éves, kereskedelmi szempontból releváns célközönségnek készítik a műsorokat.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az Egyszer volt, hol nem volt a Lost – Eltűntek szerzőpárosa, Edward Kitsis és Adam Horowitz legújabb sorozata, amely az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is kiemelkedő nézettséget hozott. A epizódokban a mesevilág és a való világ keveredik egymással. A sorozatban a főbb szerepeket a Doktor House-ból ismerős Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin és a 24-ben is feltűnt Lana Parilla alakítja. A Bosszú Emily Thorne történetét meséli el, aki bosszúhadjáratot indít gyerekkorának városában, Hamptonsban, hogy elégtételt vegyen apja haláláért. A dúsgazdag körökben játszódó történet főszerepét az Everwood és a Testvérek sorozatokban feltűnt Emily VanCamp játssza.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!