JP Morgan: Magyarország idén recessziós

2012. július 25. 19:30

A londoni JP Morgan szerint hazánkban az idei évben 1,2 százalékos GDP-csökkenésre kell számítani, 2013-ban viszont akár 1 százalékos növekedés is bekövetkezhet.

2012. július 25. 19:30

A magyar gazdaság recesszióban tölti az idei év egészét – jósolták a JP Morgan szerdai globális prognózisának Magyarországra vonatkozó fejezetében a ház közgazdászai. A cég elemzői azzal számolnak, hogy a magyar hazai össztermék 2012-ben 1,2 százalékkal csökken, jövőre ugyanakkor 1 százalékkal növekedhet. A Cityben vannak ennél borúlátóbb előrejelzések is.

Ugyancsak szerdán Londonban ismertetett új, átfogó előrejelzésében az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank 2012 egészére 1,3 százalékos idei magyar GDP-csökkenést jósolt az előző, májusi prognózisában szereplő 1,0 százalékos gazdasági visszaesés helyett.

A kelet-európai térség átalakulásának finanszírozására 21 éve létrehozott londoni bank rontotta jövő évi magyar növekedési előrejelzését is: a szerdai jelentés szerint 2013-ban a magyar gazdaság teljesítménye 0,4 százalékkal növekedhet a májusi EBRD-előrejelzésben valószínűsített 0,7 százalék helyett.

Az EBRD szerint a bank működési területén belül folyamatosan terjednek kelet felé az euróövezeti adósságválság átszűrődő hatásai, és emiatt várhatóan meredeken lassul az idén az egész átalakuló régió gazdasági növekedése.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. július 26. 09:42
JP Morgan: Magyarország idén recessziós OrMa Group*: magyarország idén 2%-os növekedést produkál. * ORMA Group= Orbán Matolcsy Unortodox Nemzeti Egyesület (OMUNE)!
ördöngös pepecselés
2012. július 26. 07:48
hát ez borzalmas még szerencse hogy van néhány ország ahol államadósság nővelésével elérték hogy ennél kissebb a visszaesés
OmegaMale
2012. július 26. 07:43
'A Cityben vannak ennél borúlátóbb előrejelzések is.' A City-ben semmi sem drága a profitért.
Viktus
2012. július 25. 22:44
Magyarországot letörölték a térképről Az unortodoxiára panaszkodnak a multik. A kormány szerint nics baj, jönnek az arabok. - Nincs itt semmi baj. Egyszer csak megérkeznek az arabok :D vagy az ősi szövetséges Kína.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!