Robbanás történt a MOL zalaegerszegi olajfinomítójában

2012. június 26. 14:29

A finomító egyik tartálya lángolt, de időközben eloltották a tüzet.

2012. június 26. 14:29

Robbanás történt a Mol zalaegerszegi olajfinomítójában kedden – közölte a katasztrófavédelmi igazgatóság megyei ügyelete az MTI-vel. Az MTI információi szerint a környéken élők először a robbanás hangjára lettek figyelmesek, majd hamarosan füstoszlopot láttak az üzem fölött. A finomító egyik tartálya jelenleg is lángol. A tűz oltására több tűzoltóautó is a helyszínre érkezett.

Május 18-án is volt egy robbanás a Mol zalaegerszegi olajfinomítójában, amikor bitumennel töltöttek fel egy ezer köbméteres tartályt, és a teteje megrepedt.

Frissítés

A MOL tájékoztatása szerint eloltották a tartályban keletkezett tüzet. A közlemény szerint a zalai finomító egyik bitumenes tároló tartálya kedden a kora délutáni órákban felhasadt, a kiáramlás helyén tűz keletkezett; az üzemi személyzet és a tűzoltóság rövid idő alatt eloltotta. Senki nem sérült meg, a környezetbe káros anyag nem került, a káresemény okának kiderítésére vizsgálat indult – írta a MOL.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2012. június 27. 10:21
Szerencsétlen eset,remélem nem sérült meg senki.Kezdődnek megmutatkozni a jelei a 90-es évek közepén elkezdődött folyamatoknak.A vezetésből eltávolítani a szakembereket és managert minden vezetői pozícióba.Ezzel elkezdődött a kapkodás,fejetlenség,aki még értené a dolgát az sem mer szólni,mert azonnal eltávolítják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!