Olajszármazék ömlött a Dunába Pozsonynál

2012. június 12. 13:11

Hozzávetőleg 17 ezer liter olajszármazék ömlött a Dunába Pozsonynál kedd reggel, amikor annak két hajó közötti átszivattyúzása során elszakadt a vezeték.

2012. június 12. 13:11

Hozzávetőleg 17 ezer liter olajszármazék ömlött a Dunába Pozsonynál kedd reggel egy átszivattyúzás során történt üzemzavar következtében – tájékoztatta az MTI pozsonyi irodáját Frantisek Peczár, a pozsonyi kerületi rendőrkapitányság szóvivője. A meghibásodás a pozsonyi Téli kikötőben, az ásványi olajak átrakodó részlegében következett be.

A rendőrség előzetes információi szerint a szennyező anyag azt követően került a folyóba, hogy annak az egyik hajóba való átszivattyúzása során elszakadt a vezeték, majd az olajos anyag az átrakodó medencébe ömlött. Az olajszennyeződés az átrakodó medencéből a Kis-Dunába és a Dunába jutott. Eltávolításán 19 tűzoltócsapat dolgozik a folyókon a pozsonyi kikötő, illetve Gutor térségében.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. június 12. 16:18
http://www.youtube.com/watch?v=LmsIGxYHelQ&feature=related
kjkj945
2012. június 12. 16:17
http://www.youtube.com/watch?v=lkzWF1UE1CI&feature=related
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!