Napi: Újabb milliárdos tendereket nyert Simicska érdekeltsége

2012. június 24. 14:37

Konzorciumtársaival együtt újabb munkát nyert el a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt.: Jánossomorján hulladékkezelőt építhetnek, a GYSEV-nek pedig utastájékoztató eszközöket szállíthatnak.

2012. június 24. 14:37

Konzorciumtársaival együtt újabb munkát nyert el a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. A Napi Gazdaság szerint a cég ezúttal a jánossomorjai hulladékválogató- és kezelőművet építheti meg nettó 1,46 milliárd forintért a Mosonmagyaróvári nagytérségi települési szilárd-hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése című projekt keretében, uniós és magyar támogatással. A beszerzés során a WKG-2012 Konzorciumnak, azaz a Közgépnek, a West Hungária Bau Kft.-nek és a Geohidroterv Kft.-nek a technológia szállítása mellett létesíteni kell egy kezelő és egy válogató csarnokot, szociális épületet, ezekhez kapcsolódóan utakat, parkolót, valamint kiépíteni az energia- és vízhálózatot – írták. A Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás közbeszerzési tájékoztatója szerint a Közgépén kívül egyetlen másik ajánlat érkezett, de a pályázó nevét nem közölték.

A Győr—Sopron—Ebenfurti Vasút Zrt.-től (GYSEV) is újabb megbízást kapott a Közgép, illetve az érdekeltségében lévő Dunántúli Távközlési és Biztosítóberendezés Építő Kft. (DTB). A megbízás utastájékoztató rendszerek telepítéséről szól három vasútvonal-szakasz kilenc állomásán — nettó 229,7 millió forintért. A cikk szerint a beszerzés becsült értéke, nettó 230 millió forint — összesen 17 állomás felszerelésére vonatkozott, de a keretösszeg csak az első részre, kilenc állomásra lesz elég. A másik két részteljesítésre magas árajánlatok érkeztek — írta a Napi Gazdaság.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. június 25. 11:07
Csak azt tudnám, mi a fenét csinál a minisztériumokban a sok szakember, ha mindet külsősökkel csináltatnak meg! "Milliárdokért mossa le a kormány az MSZP bűneit Több mint négymilliárd forintért foglalkoztat tanácsadókat a kormány az [origo] összesítése szerint. A legtöbb tanácsadót a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium alkalmazza, de a legtöbbet az egész kormány nevében szerződő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fizet tanácsokért. A legtöbb külsős szakember abban segít, hogy a kormány döntései jó színben tűnjenek fel itthon és külföldön, de lovas és biciklis ügyekben is tanácsra szorulnak a minisztériumok."
liberálzöld.
2012. június 25. 09:00
Elmegy a Viktor is a picsába az enyves kezű bandájával együtt!
ketroot
2012. június 25. 00:10
Elég siralmas, hogy a sok fideszes fityma annak örül (igen, örül bazdmeg!), hogy az általa imádott segg lopja meg. Buták, mint a föld.
gabuci
2012. június 24. 23:41
Oda kene adni a kàzgepnek a Metrot is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!