Matolcsy: Magyarország helyreállította az államháztartás egyensúlyát

2012. június 25. 13:29

Magyarország helyreállította az államháztartás egyensúlyát, ezt a bizonyítványt az Európai Bizottság állította ki, amikor visszavonta az EU kohéziós alapokra vonatkozó felfüggesztését – mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának hétfői ülésén.

2012. június 25. 13:29

Az Európai Bizottság elismerte, hogy Magyarország helyreállította az államháztartás egyensúlyát – mondta Matolcsy György a gazdasági és informatikai bizottság hétfői ülésén. Kifejtette: az EU pénzügyminiszteri tanácsa, az Ecofin megállapította, hogy Magyarországnak példátlan gyorsasággal sikerült helyreállítania az államháztartás pénzügyi egyensúlyát.

A GDP arányos államháztartási hiány 2010-ben 4,2 százalék volt, 2011-ben egyszeri intézkedésekkel – így a magánnyugdíj-pénztári rendszer reformjával – többlettel zárt az államháztartás, amely egyszeri intézkedések nélkül is 2,47 százalékos hiányt mutatott, majd erre az évre 2,5 százalékos hiányt tervez a költségvetés.

Ebben a folyamatban szokatlan eszközöket is fel kellett használni – tette hozzá a miniszter. Matolcsy közölte: egyetért a Fidesz frakció javaslatával, amely a kisvállalkozások járulékterheinek csökkentésére, illetve munkahelyteremtésre vonatkozik, hozzátéve, hogy a programhoz forrást kell találni.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Elinor Yosef
2012. június 25. 22:47
Az elméd egyensúlyát ki állítja helyre Gyuri?
huttinger
2012. június 25. 22:30
Mutatok valamit, hogy a távközlési szolgáltatók, hogy nem hárítják át az adóterhet: """Mint Ön előtt is ismert, a Magyar Országgyűlés megszavazta a 2012. július 1-én életbe lépő forgalom alapon meghatározott új távközlési adó bevezetését...... Kiegészítő havidíj* 990 Ft** (amely nem lebeszélhető és nem leforgalmazható)...... előfizetése belföldön bármely időszakban, előfizetésenként – számlázási ciklusonként - legfeljebb 500 perc időtartamig 0 Ft-os percdíjon hívhatják egymást. Az ezen időtartam elteltét követő hívások estében az előfizetésre irányadó tarifacsomag szerinti, a hálózaton belüli hívásokra megállapított díj kerül felszámításra.""""""
sir1robin
2012. június 25. 22:14
sültbolond!
Galak
2012. június 25. 18:41
Még nem ébredt föl teljesen Eltolcsy, még mindig káprázik a szeme az álmában látott aranypiramistól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!