Felmondta a Neo FM szerződését a médiatanács

2012. június 20. 13:04

Szerdán felmondta a Neo FM rádiót üzemeltető FM1 Zrt.-vel kötött médiaszolgáltatási szerződést a médiatanács. Kiricsi Karola szóvivő elmondta: a jelentős, 750 millió forintos kötelezettséget felhalmozó rádió menedzsmentje nem élt azzal a mentőcsomaggal, amelyet a médiatanács korábban számára kidolgozott.

2012. június 20. 13:04

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerdán felmondta a Neo FM rádiót üzemeltető FM1 Zrt.-vel kötött médiaszolgáltatási szerződést – közölte a hatóság szóvivője. Kiricsi Karola elmondta: a jelentős, 750 millió forintos kötelezettséget felhalmozó rádió menedzsmentje nem élt azzal a mentőcsomaggal, amelyet a médiatanács korábban számára kidolgozott. A hatóság ezt nem tudja másként értelmezni, mint hogy a rádió vezetése lemondott a csatornáról és bezárta a rádiót – jelentette ki a szóvivő. A Neo FM harminc napon belül fellebbezhet a hatóság döntése ellen. A médiatanács haladéktalanul tájékoztatja a Neo FM-et, a rádió jogi, gazdasági és technikai bezárásának felelőssége azonban a Neo FM-et terheli – válaszolta Kiricsi Karola arra a kérdésre, hogy mikor várható a csatorna elhallgatása.

A szóvivő emlékeztetett arra: az FM 1 Zrt. kötelezettségeinek mintegy egy éve nem tesz eleget: nem biztosította a mintegy 150 millió forintos bankgaranciát, és jelentős médiaszolgáltatási díjtartozást is felhalmozott. A hatóság ezalatt számos alkalommal próbálta megmenteni a rádiót, ennek során fizetési könnyítéseket, részletfizetést és egy alkalommal díjcsökkentést is adott a csatornának. Kiricsi Karola kifejtette: az elmúlt hetekben a médiatanács egy mentőcsomagot dolgozott ki a Neo FM számára, amely részletfizetési lehetőséget és a 40 millió forintos késedelmi kamat elengedését tartalmazta. A rádió üzemeltetőinek hétfőn kellett volna megkezdenie a törlesztést, ez azonban nem történt meg. A Neo FM-et működtető üzleti vállalkozás menedzsmentje ezzel a lépésével tulajdonképpen saját maga zárta be a rádiót. A Médiatanács sajnálattal vette tudomásul a rádió vezetésének döntését.

A hatóság szóvivője hozzátette: a médiatanács bízik abban, hogy a rádió hallgatói nem veszítik el kedvenc műsoraikat, és a csődeljárás alatt álló cég csődbiztosa kielégíti a rádió munkatársainak és hitelezőinek igényét. Földes Ádám, az FM 1 Zrt. vezérigazgatója aznap azt közölte a sajtóval, hogy egy 500 millió forintos váltót nyújtottak be a hatósághoz, és céljuk a rádió további működtetése. A hatóság erre úgy reagált: jogszerűen nem tudja elfogadni a felajánlott értékpapírt. Földes Ádám azt is bejelentette, hogy az FM 1 Zrt. csődvédelmet kért maga ellen.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2012. október 26. 17:46
Na végre,kész lesz a metró!Mehet az a két kukubenko alagutat fúrni.
Viktus
2012. július 05. 17:52
A classnak megvan a maga sz*rja lásd. a Bali-féle csapat :P
drieno
2012. július 05. 17:51
ne reménykedj, mennek a klubrádióba vagy az atv-re, de még azt sem tartom kizártnak, hogy a classon bukkannak fel a szarra mindig rárepülnek a legyek, ez a létezés alaptörvénye kíváncsian várom a tüntető tömeget, akik barackszín szalagot tűznek ki az autójuk antennájára tiltakozásul
Soma
2012. június 21. 18:55
Most ráérek otthon kisírni magamat, vagy máris kezdenem kellene? Ki a sz*rt érdekli?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!