Tages Anzeiger: Orbán bólogatókkal veszi körül magát

2012. május 15. 08:36

A svájci lap a kormányátalakítással kapcsolatban arról írt, hogy Orbán Viktor bólogatókkal veszi körül magát. A Tages Anzeiger arra is rámutatott, hogy a kelet-európai államok közül szinte már csak Magyarország tart ki az egykulcsos adó mellett.

2012. május 15. 08:36

Bernhard Odehnal a kormányátalakítás kapcsán megjegyezte, hogy Orbán Viktor bólogatókkal veszi körül magát. A Tages-Anzeiger publicistája szerint az IMF-tárgyalások új vezetője megint egy olyan követője, akit pozícióval jutalmaztak meg. Varga Mihállyal kapcsolatban megjegyezte, hogy újra lendületbe hozhatja a tárgyalásokat, ugyanakkor hozzátette, hogy az IMF továbbra is veszélyben látja a jegybank függetlenségét. Balog Zoltánról Odehnal elmondta, hogy eddig az integrációért felelős államtitkár volt, beszél németül és kálvinista lelkész. A cikk arra is kitért, hogy Lázár János Varga Mihályt váltja a Miniszterelnökség élén. A szerző megemlítette, hogy a frakcióvezetői posztot pedig Rogán Antal veszi át, majd kiemelte, hogy ezúttal sem kerültek nők a kormányba. Odehnal kihangsúlyozta, hogy az elmúlt napokban az ellenzéki sajtó mégis az Orbán-család telekspekulációjával foglalkozott és ismertette, hogy Orbán Viktor szülőfalujához közel egy polgármester olcsón szerezhetett földet. Két Fideszhez közeli „oligarcha” is kedvezményesen kaphatott földeket – tette hozzá a svájci lap írása, majd beszámolt Gyurcsány Ferenc plágiumügyéről is.

Bernhard Odehnal arról is cikkezett, hogy a kelet-európai államok sorra vezetik ki az egykulcsos adót, de Orbán Viktor mégis ragaszkodik hozzá. Hozzátette, hogy az államnak a kiesett összeg kompenzációja 60 millió frankba kerül, a kormány ugyanakkor a többi adót rekordszintre emelte fel. Ismertette, hogy a 27 százalékos ÁFA a legmagasabbnak számít az EU-ban és említést tett a tranzakciós és telekommunikációs adók bevezetéséről is. Odehnal megállapította, hogy ezek az adók főleg a szegényeket és a középosztályt fogják érinteni. Arra is kitért, hogy 5000 jobbikos tiltakozott az adók ellen – olvasható a Médianéző összeállításában.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. május 15. 16:29
Gy=17 -->3 n (részidőkben is) O=11 -->0 n
felfújta a szél
2012. május 15. 16:22
"ezúttal sem kerültek nők a kormányba" Selmeczi Gabriella titkos rajongója Svájcból ... biztos valami régi fénykép alapján bolondult bele
tatka46
2012. május 15. 12:07
Ez így igaz,Orbán kussoltat mindenkit aki csak kicsit is ellent mond.Ehhez nem kell svájci lap ezt tudja már minden normális ember.Nem véletlenül megy el,Ángyán,Fellegi stb.Azt,hogy nem mernek ellent mondani Orbánnak az a fideszes képviselők jellemtelenségét bizonyitja.
kaposzta13
2012. május 15. 11:45
Az,hogy egesz Europa kotelezo modon nektek bologat az nem gaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!