Pormentesítési rendszert építtetnek a Mal Zrt.-vel

2012. május 31. 15:06

A kiszabható legmagasabb eljárási bírsággal sújtotta, illetve 15 napos határidővel üzemszerűen működtetett pormentesítési rendszer kiépítésére kötelezte a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-t a Veszprémi Bányakapitányság.

2012. május 31. 15:06

A Veszprémi Bányakapitányság a kiszabható legmagasabb eljárási bírsággal sújtotta a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-t, illetve 15 napos határidővel üzemszerűen működtetett pormentesítési rendszer kiépítésére kötelezte - közölte Káldi Zoltán bányakapitány csütörtökön az MTI-vel.

A Veszprémi Bányakapitányság a kiporzás megszüntetésére vonatkozó határozatának végrehajtása miatt tartott ellenőrzést az ajkai timföldgyár vörösiszap-tározóinál május 30-án. Káldi Zoltán közlése szerint az ellenőrzés során megállapították, hogy a Mal Zrt. a kiporzás csökkentése érdekében május 22-től erőteljes intézkedéseket tett, ugyanakkor a határozatban foglaltaknak csak részben tett eleget. A bányakapitányság a cégnek a IX-es, illetve a 2010-es vörösiszap-katasztrófában megsérült X-es tározó pormentesítése teljesítési határidejének hosszabbítására irányuló kérelmét elutasította; a döntésről szóló határozatot pénteken kézbesítik.
 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2012. május 31. 20:03
A MAL megvett egy állami válalatot. Jóhiszeműen abban bízott, hogy komoly hiba nélküli a megvett válalat berendezése. Nem volt az. Az állam fizessen kártérítést a MAL-nak!
luga
2012. május 31. 17:00
Móricka, neked mindenről egy dolog jut az eszedbe? Leginkább a zsidók zsidóznak. Őket érdekli leginkább, hogy ki a zsidó, és ki nem.
Hajdú Sógor
2012. május 31. 15:56
A Malosokat mikor temetik újra?
blogen
2012. május 31. 15:40
Egy jól látható folyamat zajlik itt. Ahogy korábban a szocialista kormányzat hathatós támogatásával felszámolták a magyar cukoripart a gyárakat is elpusztítva, úgy most a fideszes kormányzat aktív részvételével a magyar alumíniumipar kivégzése van soron.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!