Összesen 66 milliót nyert 24 rádió

2012. május 18. 09:28

A helyi és körzeti rádiók 66 millió forinthoz jutottak a hír-, sport- és magazinműsorok gyártására kiírt pályázat első fordulójában, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa döntése értelmében.

2012. május 18. 09:28

A helyi és körzeti rádiók 66 millió forinthoz jutottak a hír-,  sport- és magazinműsorok gyártására kiírt pályázat első fordulójában, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa döntése értelmében – közölte az MTI-vel a hatóság szóvivői irodája csütörtökön. A testület huszonnégy pályázó műsorainak készítését támogatta. A közlemény szerint a pályázati összegek odaítélésével a médiatanács célja a közönség sokszínű tájékozódásának és a médiapluralizmus érvényesülésének támogatása. Mint írják, a közéleti műsorok támogatását célzó pályázatok évek óta népszerűek a médiaszolgáltatók körében. A médiatanács ezért idén is meghirdeti a lehetőséget negyedéves időszakonként, hogy ezzel állandó forrást biztosíthasson a helyi és körzeti rádiók és televíziók számára.

A testület a helyi és körzeti médiaszolgáltatók számára 2012-ben összesen több mint egymilliárd forint támogatási keretet nyújt, ebből a hír- és magazinműsorok idei rádiós pályázati fordulóira 270 millió forint áll rendelkezésre. Az eheti döntéssel az első fordulóban 66,4 millió forintot osztottak ki.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a pályázati fordulók eredményeit honlapján is közzéteszi.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!