77 milliárddal kurtítják a gyógyszertámogatást

2012. május 16. 13:52

A Széll Kálmán-terv elfogadott irányelveinek értelmében a jövő évi gyógyszerár-támogatásban további 77 milliárd forintos megtakarításra lesz szükség – mondta Bidló Judit, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár ártámogatási főosztályának vezetője szerdán, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának ellenőrző albizottsági ülésén.

2012. május 16. 13:52

Gajdácsi József, az OEP egészségügyi főigazgató-helyettese kiemelte: a társadalmi felelősségvállalás jegyében az OEP feladata, hogy a rászorulók számára a lehetőség szerinti legjobb terápiát biztosítsa, ezt viszont behatárolják az egészségbiztosító rendelkezésre álló költségvetési források. Bidló Judit kifejtette: a 100 százalékban támogatott – úgynevezett dobozdíjas készítményekre – évente a gyógyszerkassza harmadát, mintegy 100 milliárd forintot költik el. 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aldo Raine hadnagy
2012. május 16. 16:00
"77 milliárddal kurtítják a gyógyszertámogatást" Aki beteg, annyit is ér.
liberálzöld.
2012. május 16. 15:58
Wittner mama is megmondta: nem kell a gyógyszermaffia zsebeit tömni, tessék gyógyfüveket gyűjteni, teákat inni és jóravaló, ingyen kezelést adó jó magyar természetgyógyászokhoz járni!
G. Pantyelejevics
2012. május 16. 15:51
Azért majd a 2014-es kampányra kíváncsi leszek. Amikor ezek a nari faszok majd ugyanezt előadják, amiket most. Kampányoljatok csak droidok ezzel! Kolduljatok szavazatot arra, amit itt ugattok. Hogy hú de fasza a gyógyszeráár emelés! hú de fasza a sok új és megemelt régi adó! hú de fasza kinyírni a betegeket, elesetteket! hú de fasza Simicskát tömni! hú de fasza elvenni a tömegközlekedési támogatásokat! hú de fasza lenyesni az oktatást! ... Szép kampány lesz! :P
Basiliscus
2012. május 16. 15:50
Mindenki szedjen aszpirint, a reklámjuk szerint ugyis mindenre jó. Azért korlátozták a háromhavi gyógyszerfelírást, mert a buzgó nyugdíjasok képesek voltak rögvest kiváltani az egészet, sokan meg közülük idő előtt feldobták a pacskert, a TB meg kifizette már, így pocsékba ment a lóvé meg a gyógyszer is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!