Megszüntetné a tranzakciós és a telekomadót az MSZP

2012. április 25. 15:26

Mesterházy Attila ígérete szerint ha a szocialisták kormányra kerülnek, megszüntetik a telekommunikációs és a pénzügyi tranzakciós adót. Az MSZP elnöke szerint nem adókivetéssel, hanem gazdaságélénkítéssel kell megteremteni a büdzsé egyensúlyát.

2012. április 25. 15:26

Az MSZP kormányra kerülésekor eltörli a telekommunikációs és a pénzügyi tranzakciós adót – jelentette ki Mesterházy Attila szerdán Egerben, az MSZP részországgyűlése alkalmából megtartott sajtótájékoztatón. A pártelnök szerint ugyanis a költségvetés egyensúlyát nem a kiskeresetűeket sújtó újabb adók kivetésével, hanem a gazdaság élénkítésével kell megteremteni. Hozzátette: miközben az Orbán-kormány azt ígérte, hogy az adócsökkentés kormánya lesz, mára világossá vált, hogy az adóemelés kormányává vált.

A pártvezető közlése szerint az MSZP jövő márciusig elkészíti új keretprogramját, amelynek a középpontjában a munkahelyteremtésnek kell állnia. Mint elmondta, a programot nem Budapesten írják, hanem az ország különböző régióiban születő programokat gyúrják eggyé. Arra kérte a párt kelet-magyarországi megyei elnökeit, hogy a társadalom helyi szereplőivel egyeztetve készítsék el a javaslataikat. Mindezzel azt is demonstrálni kívánják, hogy az MSZP a Fidesszel ellentétben a párbeszéd és az érdekegyeztetés híve – mondta Mesterházy.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IzaféBarbi
2012. április 25. 22:45
"Mesterházy Attila ígérete szerint ha a szocialisták kormányra kerülnek, megszüntetik a telekommunikációs és a pénzügyi tranzakciós adót." És bevezetnék az internetadót, amit már 2008-ban be akartak vezetni. Akkor mivel is lenne jobb????????
fogd a pénzt és kuss
2012. április 25. 20:02
ÉN MEG MEGSZÜNTETNÉM A ZEMESZPÉT MEG A GYURCSÁNY PÁRTOT.
hátakkor
2012. április 25. 19:27
Mesterházy Attila ígérete szerint ha a szocialisták kormányra kerülnek, megszüntetik a telekommunikációs és a pénzügyi tranzakciós adót. ez a veszély nem fenyeget
imres
2012. április 25. 19:20
Te Attis! Te állítólag közgazdász és politikus vagy. Te állítólag lelkesen támogattad az IMF tárgyalások mielőbbi megkezdését, az IMF feltételeinek gátlástalan elfogadását. Te, Attis! Írjál már le bármely ország, bármely IMF feltételrendszeréből egyetlen olyan pontot, ahol az általad feltétel nélkül támogatott műintézmény nem megszorításokkal, hanem gazdaságélénkítéssel óhajtotta fellendíteni a támogatásra kényszerült (kényszerített) országot! Te Attis! Te sem vagy teljesen normális.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!