Korrupció a bíróságokon?

2012. április 16. 13:50

A PestiSrácok.hu oknyomozó blog írása egy Bács-Kiskun megyei bíró ellen folytatott nyomozás titkosítás alól feloldott anyagai alapján mutatja be, milyen kérdések merülnek fel az igazságszolgáltatás tisztaságát és pártatlanságát illetően a Hajdú-Bét ügyben.

2012. április 16. 13:50

Nyugdíjas éveit tölti az a bíró, aki egy titkos, majd nyílttá vált nemzetbiztonsági eljárás és az azt követő nyomozás során vesztegetés gyanújába keveredett – írja a PestiSrácok.hu oknyomozó blog. Dr. Varga Miklós már ezután kapta meg a Hajdú-Bét Rt. felszámolási ügyét is, s a cikk szerint ugyanannak a körnek kedvezett, amely két évtizede a likviditási problémákba belebukó magyar vállalatok vagyonának megszerzésére specializálódott. Varga bíró esete nem kirívó, hiszen kimondatlan szabály a közéletben, hogy a bírókról és a bíróságokról jót vagy semmit.

A szent tehén státusz miatt az elmúlt húsz évben sokan és sok mindent megengedtek maguknak a bíróságok falain belül. A PestiSrácok.hu szerint nem ütötte meg különösebben a bokáját például a Ravasz László bíró leleplező cikksorozatában megismert bűnös káoszt teremtő dr. Czene Klára, a Szegedi Törvényszék elnöke sem, aki két hete csendben távozhatott hivatalából. A PestiSrácok.hu cikke betekintést enged a magyar bíróságokat megfertőző korrupció világába. 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bonzo
2012. április 17. 09:31
Most már szeretnék többet tudni a libás dolgairól, aztánoisloghat.
fogd a pénzt és kuss
2012. április 17. 07:08
tudnék én is pár dolgot mesélni saját tapasztalat alapján.....
Öreg
2012. április 16. 20:28
Bajnaiék a Hajdu-megyei Bíróságon vesztésre álltak /volna!/ ezért az utolsó pillanatban áthelyezték a Hajdu-Bét székhelyét Kecskemétre. Ott már nem voltak veszélyben, csak a felszámoló ellen-aki a látszatra sem adott- indult eljárás. Mindenesetre Hajdu-Bét ügy az olajos ügyek utáni legnagyobb gazemberség volt. Még szép, hogy a liberális világ megakadályozza, hogy a bírák új generációja jöjjön, mert az nem a lekötelezettjük!
Soma
2012. április 16. 20:02
Külön aranyos a süncsapat és a libák idillje!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!