Két miniszter távozhat, új vezetője lehet a Fidesz-frakciónak

2012. április 17. 09:54

Két héten belül átalakulhat a kormány az Origo információi szerint. Távozhat Fellegi Tamás tárca nélküli, és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter – előbbi helyét Varga Mihály, utóbbiét Balog Zoltán veheti át. Varga helyett Lázár János vezetheti a Miniszterelnökséget, a Fidesz frakcióját pedig Rogán Antal vezetheti. Szijjártó Péterből nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár lesz.

2012. április 17. 09:54

Az Origo információi szerint két héten belül átalakul a kormány. A portál kormánypárti forrásokból úgy értesült, hogy az eddig a Miniszterelnökséget államtitkárként vezető Varga Mihály veheti át Fellegi Tamás, és tárca nélküli miniszterként a jövőben ő tartja majd a kapcsolatot a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel. Az Origo szerint a kormányátalakítás bejelentése attól függ, hogy mikor kezdődnek meg a hivatalos tárgyalások az IMF-fel. Az ügyben jövő hétre várnak kedvező fordulatot, és csak utána jelentik be Fellegi leváltását.

A portál információi szerint Varga Mihály helyét a Miniszterelnökségen Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője veheti át. Őt pedig Rogán Antal követheti a nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának élén. Szintén a Miniszterelnökséget érintő változás, hogy lesz két új államtitkár a kormányszervnél: Szijjártó Péter, a kormányfő eddig államtitkári rangban, de miniszterelnöki biztosként dolgozó szóvivője nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár lesz. Szintén államtitkári rangot kap a Miniszterelnökségen eddig tanácsadóként foglalkoztatott Győri Tibor is, aki eddigiekhez hasonlóan a jövőben is a jogi ügyekkel foglalkozik majd, csak már államtitkárként.
 
Az Origo úgy tudja, hogy távozik a Nemzeti Erőforrás Minisztérium éléről Réthelyi Miklós. Helyét a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságát vezető Balog Zoltán lehet. Balog emellett megtartja a felzárkóztatási ügyeket, és az egyházügyi államtitkárság is átkerül a Nefmihez. Az eddig is óriási csúcsminisztérium ezzel még nagyobbá válik. 
 
Biztosan a helyén marad ugyanakkor Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, és Martonyi János külügyminiszter is.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. április 18. 11:13
Tök jó! X@rul szerepel a bóvling tárgyaló válogatott, hát kirúgják a csapatkapitányt. Pedig az edző a hülye.
huttinger
2012. április 17. 12:10
"""A portál információi szerint Varga Mihály helyét a Miniszterelnökségen Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője veheti át.""" Polgármesterség és miniszterség nem összeférhetetlen?
Antigoné
2012. április 17. 11:34
Varga és Balog jó választás,Lázár nagy stallumot kapva kiiktatva, jó kis kormányátalakítás ez!
peninsulavaldes
2012. április 17. 11:30
mennyi izgalom...:DD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!