Hajléktalanok perelik Zuglót

2012. április 02. 12:42

Polgári peres eljárást indítanak, és csaknem hatmillió forint kártérítést követelnek azok a hajléktalanok, akiket 2011 októberében lakoltatott ki a zuglói önkormányzat – közölte a Város Mindenkié Csoport.

2012. április 02. 12:42

Város Mindenkié csoport, valamint a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda támogatásával polgári peres eljárást kezdeményeztek azok a hajléktalanok, akiket a két szervezet, valamint az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint is jogtalanul lakoltatott ki a zuglói önkormányzat 2011 októberében – számolt be a hvg.hu.

A hajléktalanok a XIV. kerület Francia út és Egressy út kereszteződésénél lévő, a MÁV Zrt. tulajdonában álló területen évek óta életvitelszerűen tartózkodtak saját építésű kunyhóikban. A Város Mindenkié Csoport szerint a kerületi önkormányzat embertelen módon, mindenfajta eljárási szabályt megsértve, megfelelő előzetes értesítés nélkül számolta fel – olvasható a hvg.hu-n. A cikk szerint az ott élők ingóságiakat is elveszítették a kilakoltatáskor.

Az érintettek személyhez fűződő jogaik, emberi méltóságuk megsértése, valamint az egyenlő bánásmód törvényi kötelezettségének megsértése miatt indítottak eljárást. A hajléktalan emberek közel hatmillió forint vagyoni és nem vagyoni kártérítés iránti igényt is bejelentettek.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Negue
2012. április 03. 01:46
Next! Szeretném ha nem tudatlanul menne el aludni, ezért másolom be a másik oldalról!
Zalailáma
2012. április 02. 22:40
Én magam is zuglói vagyok, ráadásul a környéken lakom, úgyhogy a saját tapasztalataim alapján írok. Zugló már két évtizede balliberális irányítás alatt egyre jobban elszlömösödött: amikor fideszes polgármester volt (Rátonyi), akkor is a ballib, SzDSz-es dominancájú képviselőtestületi többség mindig megakadályozta, hogy az önkormányzat határozottan föllépjen az ezen a területen a tanyáját fölütő hajléktalanokkal szemben. Ment ezerrel a szoclib képmutatás, a hajléktalanügy címén a pénzsíbolás, eközben pedig csak nőtt a kukázók és csövesek száma, akik egyre elviselhetetlenebbé tették a környéket. A Francia úti nyomortelep "kiépülésének" a Fogarasi úti TESCO, ill. LIDL fölépítése adott újabb lendületet. Előbbi ugyanis évekig Pest egyetlen italosdobos-visszaváltóhelye volt, ahol a csöves alkeszok az egész városból összehordták és értékesítették a szajrét. A kapott pénzt gyorsan italra költötték, úgyhogy a környéket ellepték a TBC-gyanús, koszos, büdös és nem egyszer arrogáns alkeszok, akik nem egyszer egymásra is életveszélyt jelentettek. Ez ellen lépett föl végre a jelenleg regnáló, fideszes abszolút többségű önkormányzat. Őszintén mondhatom, a környéken senki nem sír a ledózerolt szutyoktelep miatt, sőt elismerően nyilatkoznak Papcsákról. Neki pedig szerencsére többet számít az adófizető, ingatlanuk értékét és lakóhelyük biztonságát féltő kerületi polgárok véleménye, mint a Zuglóban bejelentett lakhellyel nem rendelkező, általában nem is szavazó alkoholista csövesek. A történet ilyen egyszerű, az önjelölt jogvédők pedig fogadják be ezeket a deklasszált elemeket a rózsadombi villáikba, és azután pofázzanak.
gyula
2012. április 02. 20:14
Szerintem a városmindenkié csoport szólitsa fel az lmp-t , hogy szólitsa fel az Orbánt , hogy : 1. Vannak a törvények , ezek mindenkire vonatkoznak . 2. Ez alól kivételt képeznek a hajléktalanok , akik bárhol , bármikor ihatnak , cigizhetnek , lakhatnak , sátrat állithatnak , és egyébkéntis rájuk nem vonatkoznak az emberi együttélés szabályai . Kifejezetten tilos nekik a saját sorsuk érdekében tett bármilyen erőfeszités , és kötelesek együttműködni a városmindenkié jogászaival az őket ért sérelmek megtorlására . Kifejezetten ajánlott nekik játszeterekre belépve a padra lefeküdni , ott rágyujtani , majd a megivott sör üvegét széttörni , hogy a gonosz adófizetők gyerekeinek hadd vágja el a lábát ! Ezenkivűl a háromsávos Hungária körúton a száguldozó autók között mattrészegen kéregetni . És folytathatnám .
Basiliscus
2012. április 02. 20:09
A MÁV területén mióta illetékes az önkormányzat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!