Bizalmat kérnek az IMF-től a Békemenet szervezői

2012. április 11. 08:50

A CÖF és a CET civil szervezetek levélben kérik a Nemzetközi Valutaalapot, hogy nagyobb megértéssel, bizalommal és türelemmel forduljon a magyar kormány és intézkedései felé. Az akcióról a Wall Street Journal is beszámolt.

2012. április 11. 08:50

A Wall Street Journal beszámolt a CÖF és CET civil szervezetek közös akciójáról, melynek keretében egy kilenc pontból álló levelet juttattak el az IMF magyarországi irodájának vezetőjéhez, Iryna Ivaschenkóhoz egy virágcsokor kíséretében. A két szervezet korábban fontos szerepet játszott a márciusi Békemenet megszervezésében, amelyen különböző adatok szerint 100 ezer és 1 millió közötti résztvevő állt ki a kormány politikája mellett. A CÖF-CET lépését az motiválta, hogy nem látják biztosítottnak a tisztességes és arányos tárgyalások lefolyását az IMF és Magyarország között, továbbá tartanak a külföldi pénzügyi csoportok manipulációjától.

A civil szervezetek biztosították támogatásukról Orbán Viktor miniszterelnököt és politikai célkitűzéseit, illetve megértésre, türelemre, szolidaritásra és bizalomra szólították fel az EU-t és a Nemzetközi Valutaalapot. A levelet kézbesítő négyfős delegáció vezetője, Csizmadia László újságírók körében arról nyilatkozott, hogy az EU és az IMF összekeveri egymással a gazdasági és politikai szektorokat, ami komoly manipulációkra ad lehetőséget. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az Orbán Viktor ellen folyó, ideológiai alapú támadások hátterében az a balliberális csoport áll, amely kormányzása alatt döntően hozzájárult az államadósság jelenlegi szintre való növekedéséhez. A civilek felszólították valamennyi érintettet, a Valutaalapot, az EU-t és a kormányt, hogy minél előbb oldják meg a közöttük feszülő vitás kérdéseket.

„Betegeskedő közös Európánknak most összefogásra és együttműködésre van szüksége. Az Európai Unió államai irányába alkalmazott mérce csakis azonos és objektív lehet. Az IMF és az Európai Unió vezetői ne feledjék a magyar közmondást: aki gyorsan ad, kétszer ad!”
– olvasható a nyílt levélben.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttinger
2012. április 12. 00:20
"""Látod, hogy magukat a jobbikosokat sem érdekli más származása. Mintha megdőlni látszana a rasszista-vád."""" Csapkodom a térdem.... :-)
=nessuno=
2012. április 11. 23:41
Vicc. Miért nem zavarják haza a gyarmatosítókat inkább?:)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!