Az Origón folytatja a Malackaraj: „Most már vannak lehetőségeink”

2012. április 17. 15:21

„Eddig hiába termett egyszerre tíz növény, különféle korlátok miatt nem tudtunk annyi mindennel foglalkozni, amennyivel szerettünk volna” – mondta Péter Anna, a Táfelspicc rovatvezetője annak kapcsán, hogy a Malackaraj elköltözött a blog.hu felületéről. Az egyik legnépszerűbb gasztroblog az [origo] magazinjaként folytatja munkáját.

2012. április 17. 15:21
Bánlaki Dalma Stella

Április 1-jén jelentette be költözését a Malackaraj az Index blogfelületéről, az új helyszín azonban egészen április 17-éig nem volt nyilvános. A Péter Anna vezette szerkesztőség napról napra borzolta olvasótábora idegeit, poénból a malackaraj.hu-ra is kiírták: „jó tipp, de nem, nem ide költöztünk”. Kedden aztán mindenki számára nyilvánosság vált: az egyik legnépszerűbb gasztronómiai blog az [origo] gasztromagazinjaként működik tovább Táfelspicc néven. A Malackaraj nevet a postr felületen viszik tovább, a magazin „játszóblogjaként”.

„A Malackaraj eleve azzal a koncepcióval indult, hogy egyszer egy hírportál gasztro rovata lesz" – mondta a Mandiner.médiának Péter Anna, rovatvezető. Hozzátette: az [origo]-val kölcsönösen és folyamatosan kezdtek közeledni egymáshoz, így adódott az együttműködés ötlete. Hogy beleférnek-e majd a Malackaraj markáns véleményei az [origo] objektív profiljába, Péter Anna azt mondta: a közéleti témákkal foglalkozó cikkeik mögött eddig is mindig konkrét tények álltak, a valóságot eddig is teljes mértékben figyelembe vették. Hozzátette ugyanakkor: az egyes témák részleteinek ezután még inkább utána fognak járni. A törzsolvasók megnyugtatására közölte azt is: íróik markáns hangvételére, a karakteres cikkekre továbbra is lehet számítani, a stílus marad, hiszen ez az [origo] részéről is elvárás.

A Táfelspicc naponta hatszor frissül majd, a háromfős gárda (Péter Anna, Melocco Anna, Susánszky Iván) ezentúl a hagyományos szerkesztőségekhez hasonlóan fix munkaidőben dolgozik. Témáikat hét rovatba – alapanyag, közélet, receptek, technológia, ital, hírek, teszt – fogják rendszerezni. A recept adatbázis 200 recepttel indul, ami dinamikusan fog bővülni, és nagy fejlesztésre vár egy második lépcsőben. Péter Anna tudatta: az elmúlt egy hónapban folyamatosan aktívan dolgoztak azon, hogy az új oldal friss tartalommal feltöltve indulhasson.

„Eddig hiába termett egyszerre tíz növény, különféle korlátok miatt nem tudtunk annyi mindennel foglalkozni, amennyivel szerettünk volna” – felelte Péter Anna arra a kérdésre, hogy elsősorban miben különbözik majd a Táfelspicc elődjétől. „Most van forrásunk, vannak lehetőségeink, így például húsvéti és karácsonyi mellékleteink is lesznek majd, természetesen nem a hagyományos értelemben és a máshol megszokott tartalommal” – közölte. A rovatvezető azt ígérte, az oldal személyes jellege is megmarad, ezentúl a Malackaraj blogban közlik életük azon történéseit, amelyek valamilyen módon a sütéshez, főzéshez, evéshez vagy iváshoz kapcsolódnak. „Ott lesz minden, ami felmerül a tartalomgyártás során, de a cikkekben már fölösleges. A blog tartalma a Táfelspicc készülésével összefüggő történeteink, életünk felülete lesz, apró információk, viccek, kutyáink, macskáink” - mondta a rovatvezető.

Olvasótáboráról az újságíró azt közölte, bízik benne, hogy akik eddig követték őket, az új felülettel is megbarátkoznak majd: „Vannak olvasóim, aki a totalcaros idők óta követnek, olvasnak, ahol érnek, és azóta igyekszem egyre jobb és jobb tartalmat előállítani, ezért bízom ebben.” Véleménye szerint az eddigi olvasótábor megmaradására, és jelentős kibővülésére az is okot adhat, hogy „a témát teljes egészében átfogó, egy hírmagazinhoz méltó sűrűséggel frissülő és az [origo]-tól megszokott minőségű és izgalmas tartalmat szolgáltató magazin született a Táfelspicc és a Malackaraj.postr.hu egységével”. Az eddigi visszajelzésekről Péter Anna annyit mondott: „mindenki nagyon örül”.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2012. április 18. 12:19
A lenyelős poszt után vajon mivel rukkoláznak elő az origón? :D Amúgy hát igen, pénzért tényleg jobb dolgozni, mint ingyen. Cemp sajnálta tőlük? Hm.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!