MN: Átverte szereplőit Pesty László

2012. március 30. 18:24

Munkát és pénzt ígért műsora roma megszólalóinak Pesty László, azóta azonban nem kereste őket – írja cikkében a Magyar Narancs. A lap a korábbi, a Pesty Fekete Doboz egy része kapcsán kirobbant botrány után utazott Körömre, hogy felkeresse az érintetteket.

2012. március 30. 18:24

Becsapta a filmjében megszólaltatott romákat Pesty László, a Pesty Fekete Doboz riportere – állítja a Magyar Narancs (MN). A lap a korábbi botrány, a betiltott műsor után utazott Körömre, ahol az m1 stábja korábban a felvételeket rögzítette forgatott. A MN felkereste G. Klaudiát is, aki elmondta, azért vállalta a szerepet, mert Pesty László anyagi segítséget ígért cserébe.

„Kérdezték, hogy adomány kell vagy pénz. Ígértek fűt-fát, hogy majd lesz adomány, hogy csinálnak a nevemre honlapot, és arra jönnek az adományok. Ez a László azt mondta, hogy jó lesz nekünk, ha bemutatják az itteni szegénységet, hogy lássák mások is, micsoda szegényes viszonyok közt élünk mi, és majd az emberek segíteni fognak. Átvágott engem, mert azoltától nem is jelentkezett, sehol semmi” – mondta az asszony az újságnak. A másik megszólalónak, B. Józsefnek Pesty munkát ígért, de azóta nála sem jelentkezett.

A Magyar Narancs újságírói levetítették a műsort a néhány helybélinek, akik a cikk szerint ingerültté váltak attól. A helyi kisebbségi önkormányzat elnöke a film kapcsán azt közölte: „ez például, hogy itt a közösségen belül lopnának egymástól az emberek, ez egyáltalán nem jellemző”. Becker András cikkében erre úgy reagál: Pestyék őt sem kérdezték meg, és a közösség egyetlen másik tagját sem szembesítették Klaudia dekontextualizált állításaival. Mint ahogy nem kérdezték meg azt sem, miért nincs a közelben munka, és miért nem veszik föl őket Miskolcon dolgozni, vagy hogy miért nem takarítják a közmunkások a falu közterületeit, miért kell télen gumit égetni a befagyott közkútnál vagy hogy miért ég az a máglya a házak közti kopár térségen.”

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zázrivecz
2012. március 30. 23:42
Kíváncsi lennék, hogy a Magyar Narancs mit ígért ugyanazon személyeknek. Támogatást, pénzt, honlapot?
freehckr
2012. március 30. 20:50
Cigány lopakodik a faluban, hátán egy tömött zsák, a rendőr meglátja: - Mi járatban, te Gazsi? Mire a cigány: - Milyen libát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!