Hamis profilok után kutat a Facebook

2012. március 08. 15:08

Körülbelül 52-50 millió hamis felhasználói profil létezik jelenleg a Facebookon; ez az összes regisztráció 5-6 százaléka – írja a Social Times az Inside Facebook közlése alapján.

2012. március 08. 15:08

A Facebook saját nyilatkozata szerint 845 millió havi aktív felhasználójuknak 5-6 százaléka hamis vagy dupla regisztráció, tehát körülbelül 52-50 millió felhasználói fiók érvénytelen – írja a Social Times az Inside Facebook közlése alapján.

A Social Times egy szintén a Facebook által közölt dokumentumra hivatkozva ismerteti: a közösségi médiaszolgáltató becsléseit egy korlátozott mintára alapozta, csupán neveket és viselkedést vett alapul a hitelesség megállapításához. Az, hogy hány hamis felhasználói fiókot szüntettek meg, a szövegekből nem derült ki.

A Facebook ugyanakkor már februárban is közölte: a mérőszámokat befolyásolhatják egyes mobil alkalmazások, amelyek automatikusan kapcsolatba lépnek a szolgáltató szervereivel, még akkor is, ha a felhasználó azt nem akarja. A vállalat becslései szerint a 483 millió napi aktív felhasználónak kevesebb, mint 5 százaléka lép be ilyen nem szándékos módon a hálózatra.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!