Bezár a Liszt Ferenc reptér 1-es terminálja

2012. március 14. 09:10

A Malév csődje miatti forgalomcsökkenés következményeként bezár a Liszt Ferenc reptér 1-es terminálja. A Budapest Airport kommunikációs igazgatója szerint a jelenlegi forgalmat a 2-es terminál bőven ki tudja szolgálni.

2012. március 14. 09:10

Megerősítette a Lánchíd Rádió értesüléseit a Budapest Airport igazgatója a Hír24-nek: valóban bezár a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálja. A rádió kedd este arról számolt be, hogy az áttelepítés áprilisban kezdődik és nyár elejére fejeződik be. Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az Origo kérdésére kifejtette: a bezárás nem megy egyik napról a másikra, de a terminál dolgozóit és az ottani üzletek működtetőit már értesítették a lépésről.

Hardy kitért arra is, hogy a jelenlegi forgalmat bőven ki tudja szolgálni a 2-es terminál is. Szerinte egyértelműen a Malév csődjének köszönhető a forgalomcsökkenés. Az Origo azon kérdésre, miszerint újra nyithat-e a terminál, hogy ha létrejönne egy új nemzeti légitársaság, azt válaszolta, hogy ennek most nincs realitása.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabuci
2012. március 14. 13:49
Az ország megújul
Gombóc XVI. Artúr
2012. március 14. 13:18
Halkan csak annyit jegyeznék meg, hogy az 1-es terminál már kinőtte azt a forgalmat, amit kezelnie kellett volna. Remélem a kettesen már emberibbek lesznek a körülmények.
suski
2012. március 14. 12:02
Az 1-es terminál egy balkáni gánytenger volt, tökéletesen alkalmatlan akkora utasforgalomnak. Az utasok egymást taposva kígyóztak az osztályteremnél alig nagyobb utasfelvételnél. A váróteremben a földön lehet ücsörögni, a wc-be alig fér be egy 50 kilós ember is...most ezt a remek módszert átviszik a 2-esre is...?? Legutóbb még vmi bankos majmok is beálltak zaklatni útonállva a biztonsági ellenőrzés utáni területre, ahol nem elég, hogy a nyomorult utas kénytelen öltözködni, még odaállnak b.sztatni vmi banktól...botrányos, botrányos volt az egész!
Felebarát
2012. március 14. 10:53
http://www.origo.hu/gazdasag/20120308-miert-nem-lett-befekteto-az-uj-malevben-a-hainan-hogyan.html http://ecoline.hu/ceg/2012/3/12/Kiderult_mi_okozta_a_Malev_halalat_VW29UP#rss http://egekura.nolblog.hu/archives/2012/02/13/Vakrepules_zuhanas_a_Malev_csodjenek_tortenete_-_Tatrai_Miklos_irasa/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!