WSJ: Magyarország boszorkányüldözést lát az EP határozatában

2012. február 20. 09:29

Az amerikai lap cikke idézte Semjén Zsoltot, aki szerint a kritikusok nem támasztották alá jogi érvekkel, hogy az alkotmány pontosan melyik EU-s törvényt sérti meg.

2012. február 20. 09:29

Magyarország boszorkányüldözést lát az Európai Parlament elítélő határozatában – írta Rácz Gergő a Wall Street Journal Emerging Europe blogján. Magyar kormánytisztviselők szerint a határozat politikai indíttatású. Az EP „komoly aggodalmának” adott hangot a demokrácia, jogállamiság és emberi jogok magyarországi helyzete miatt – emlékeztetett a cikk. „Aggódok az EP miatt, mert úgy hoznak döntéseket, hogy nem ismerik az alapvető tényeket” – mondta Semjén Zsolt, aki szerint a kritikusok nem támasztották alá jogi érvekkel, hogy az alkotmány pontosan melyik EU-s törvényt sérti meg. Kovács Zoltán szerint a döntés politikailag motivált. A Fideszes politikusok magyar és európai baloldali politikusok Magyarország elleni előre megfontolt támadásaként értékelik – írta Rácz.

„Gyakorlatilag azt mondják, hogy nem szeretnek minket. Mi igyekszünk úgy cselekedni, hogy szeressenek minket, de ha nem, hát nem. A baloldal nem tudja elfogadni, hogy az alkotmányunk keresztény értékeken alapul. Nem tudják elfogadni, hogy a házasság férfi és nő között jön létre. Nem tudják elfogadni, hogy a világ nem az ő eszmerendszerük szerint forog, hanem a természet rendje szerint” – idézte a cikk Semjén Zsoltot, aki szerint a magyar szocialista EP-képviselők kritikájára van egy találó kifejezés: „hazaárulás.” Az Amnesty International ugyanakkor üdvözölte a határozatot – írja a Médianéző.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogyo01
2012. február 20. 10:56
Én az Ep miatt aggódom...
Agricola
2012. február 20. 10:56
"Magyarország boszorkányüldözést lát az Európai Parlament elítélő határozatában." Jól látja Magyarország, ha így látja. A Daily Telegraph szerint is figyelemreméltó tettet hajtottak végre az eurokraták: Nekik köszönhetően népszerűbb lett a magyar kormány. Daniel Hannan, a brit konzervatív párt európai parlamenti képviselője a brit konzervatív napilap honlapján emlékeztet: korábbi írásaiban már bírálta Orbán Viktort autoriter intézkedései miatt. Ám „az az őrjöngő hangnem, amellyel támadást intéztek ellene, csupán azt a hatást váltotta ki, hogy kritikusai fölé emelkedett.” Amint az EP-ben figyeltem őt, udvarias és békülékeny modorával, az üresen fecsegő provokációval szembesülve, szimpátiám egyre inkább az ő oldalára állt.
pityesz74
2012. február 20. 10:24
Teljes mértékben megállapítható törvényileg a hazaárulás ténye! Tessenek azonnal büntető eljárás alá vonni a cucislista EP képviselőket! Egyszer és mindenkorra tanuljak meg a leckét, hogy nem illik idegenek segítségével rárontani saját nemzetükre, mint tették már sokadszorra következmények nélkül!
Mr Stokes
2012. február 20. 10:19
Akkor ez most a WSJ cikke , vagy egy blogbejegyzés ? Miért kell a címben hazudni ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!