Nem akarta, de kinevezték helyettes államtitkárnak

2012. február 03. 12:56

Január közepén a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes-államtitkárának nevezte ki ifjabb Zlinszky Jánost a miniszterelnök, holott a szakember korábban már jelezte, hogy nem vállalja a felkérést – tudta meg az Origo.

2012. február 03. 12:56

Az Origo úgy tudja: ifjabb Zlinszky János környezetvédelmi stratégiával foglalkozó szakértőt még a Vidékfejlesztési Minisztérium azóta távozott államtitkára kérte fel helyettes államtitkárnak. Zlinszky azonban már ekkor jelezte, hogy nem vállalja a posztot, ám mégis kinevezték január 16-i hatállyal. A hírportál forrása szerint a minisztérium már a kinevezés visszavonását intézi.

A környezetvédelmi stratégiával foglalkozó, biológus és ökológus végzettségű Zlinszky megbízásáról január 23-án jelent meg az Orbán Viktor aláírásával ellátott miniszterelnökségi rendelet. A szakember december végéig a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa Irodájának stratégiai és tudományos főosztályvezetőjeként dolgozott, az átalakított ombudsmani hivatalból azonban január 2-án minden indoklás és előzetes jelzés nélkül, e-mailben elbocsátották.

Az Origo érdeklődésére Zlinszky közölte, hogy valóban megkeresték a vidékfejlesztési tárcától, a megbízást viszont nem fogadta el, így hiába jelent meg a Magyar Közlönyben a határozat, biztosan nem ő lesz helyettes államtitkár. A kinevezés körülményeit jól ismerő forrás az ügyről annyit mondott, banális adminisztrációs hiba történt: „A vonat megelőzte a mozdonyt, túlpörgött az adminisztráció”.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trespass
2012. február 03. 17:29
Lepukkantak már az Audik, gagyi az egész. Én sem vállalnám.
JackHárpi
2012. február 03. 16:11
Hát Magyarország tényleg VICCORSZÁG lett! Már érthető a köztársaság eltörlése. Dr Orbán Viktor meg aláírta! Mennyi olyan helyettes államtitkár lehet aki csak a fizetését veszi fel ezek alapján? Mert gondolom nem mindenki szól hogy jéé megjelent a számlámon plusz 800 ezer havonta valami minisztériumból .... Láttunk valami hasonlót már a miskolci, a salgótarjáni , meg a zuglói polgármester esetében , Ők sem vették észre hogy hónapokon keresztül nyomták nekik a pénzt a semmiért!
rogananti
2012. február 03. 16:01
Nem kérdezték, mondták! Szar dolog, ha gerinces emberrel találkozik a kormány.
pityesz74
2012. február 03. 15:34
Én sem akarom!! Nem lehetne?!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!