Pénzt kérnek a vasasok

2011. december 02. 16:54

A MÁV mintájára most már a vasművek dolgozói is privatizációs részesedést követelnek a kormánytól.

2011. december 02. 16:54

A vasasok szakszervezeti szövetsége szerint, ha a vasutasoknak jár a MÁV-Cargo eladásából pénz, akkor saját cégeik értékesítéséből nekik is kapniuk kell. A MÁV-dolgozók 5 milliárd forintot kapnak a MÁV Cargo eladásából befolyt bevételből, miközben a vasasok területén történt számos privatizációból a dolgozók nem részesültek semmilyen juttatásban. A vasas szakszervezetek szerint elképzelhető, hogy a kormány meg akarja osztani a szakszervezetek együttműködését.

Ebben a szektorban olyan vállalatokat privatizáltak az évek során, mint a a telefongyár, a Ganz Mávag, a Csepel Művek, a December 4. Drótművek, a LEHEL Hűtőgépgyár és a Dunai Vasmű.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2011. december 04. 15:06
A magyar nemzeti vagyon az egész nemzeté volt, milyen alapon osztogatnak egyes csoportoknak belőle? Vitya, rázd meg a fejed amíg nem késő, mert a kétharmad nagyon olvad!
blogen
2011. december 03. 12:01
Szutyok Orbán nagyon rábasz a sompolygásra! :D
Senye Péter
2011. december 03. 10:29
Mondhatjuk, hogy egyszer volt Budán kutyavásár.
Forsz
2011. december 02. 23:29
Még mielőtt nagyon belebonyolódtok:a MÁV Cargo eladásánál a szocialista kormány megígérte, hogy a vasutasok részesednek a vételárból. Nem tudom, miért, de beígérte. Egyedi és egyetlen esetről van szó. Persze - és természetesen, jellemüknek megfelelően - szartak rá, hogy mit ígértek. A többi privatizációs követelés, csak alap nélküli vicc. Becsukhatnánk a kaput, ha ezt valaki komolyan gondolná.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!