Magyar bankokat minősítettek le

2011. december 17. 17:15

Lerontotta a Budapest Bank, a K&H, az FHB, az Erste és az MKB osztályzatát a Moody's hitelminősítő.

2011. december 17. 17:15

Az indoklás szerint a bankok kintlévőségeinek minősége a vártnál gyorsabban romlott, és 2012-ben tovább romolhat. Részben a végtörlesztés miatt nőtt a nyomás a bankok profitrátájára és tőkéjére is. A külföldi tulajdonú bankok anyabankjainak magyarországi befektetési elkötelezettsége is gyengült.

A Moody's az idei évre általa valószínűsített 1,5 százalékos GDP-bővülés után jövőre csak 0,5 százalékos növekedést vár a magyar gazdaságban.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalasnyikov
2011. december 18. 04:40
A felsorolt és leminősitett bankok az elmult években mindent megtettek azért,hogy minősithetetlen minősitést kapjanak. Ha a magyar közvéleményt kérdeznék, ugy gondolom,hogy azonnal bezárnának ezek a pénzintézetnek nevezett szarháziak. Huzzanak ki a magyar pénzügyekből, egyszer de mindenkorra.
kalasnyikov
2011. december 18. 04:01
nem létezik jelen pillanatban jobb jelző arra,hogy javul a magyar gazdaság és társadalom helyzete, mintsem az a tény, hogy ezek a fiókbankok egymás után zárják be magyar kirendeltségeiket. Hajrá Orbán , hajrá Magyarország, éljen Széchenyi és hitele...DDDD
gróf Bercsényi
2011. december 18. 03:40
Na végre! Ezek a birka magyarok a végén még azt is kidobják címként, hogy a "mi Tescónk", a "mi Vodafonunk", stb. Belefáradok, hogy mindig el kell magyarázni: ezek az esküdt ellenségeink!(Így talán megérti a panelproli is, ha tévésorozathoz tudja kötni gyufafejnyi agyával.) B'sznak adót fizetni, kizsigerelnek bennünket, és rengeteg pénzt kirabolnak tőlünk. E bankok nem magyar bankok, hanem magyarországiak, és közönséges uzsorások. Jelzem, volt Európában néhány szerencsés évszázad (a zsidók sötét középkornak hazudják), amikor az uzsorásokat minden teketória nélkül fölakasztották. Nem volt ám ügyvéd, meg "ombudszman, vazze"!
Basiliscus
2011. december 17. 21:52
Pedig ez nem jó hír. Akik ezeknek a bankoknak az ügyfelei, számíthatnak mindenféle díj és kamatemelésre. Mert ők is a nemzetközi piacról refinanszírozzák a kihelyezett hiteleiket ezentúl drágábban. Naná, hogy a megnövekedett költségeiket át fogják hárítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!