Borúlátóak a londoni elemzők

2011. november 28. 11:05

Már recessziót jósolnak jövőre az euróövezetben, így csökkentették a közép-kelet-európai gazdaságokra vonatkozó növekedési előrejelzéseiket is. Magyarországon stagnálást várnak a Morgan Stanley közgazdászai.

2011. november 28. 11:05

A Morgan Stanley bankcsoport londoni befektetési és elemzőrészlegének felzárkózó térségi közgazdászai az eddig jósolt 0,5 százalékos növekedés helyett 2012-ben már átlagosan 0,2 százalékos GDP-visszaesést jósolnak az euróövezetben. Emiatt jelentősen csökkentették a közép-kelet-európai gazdaságokra vonatkozó jövő évi növekedési előrejelzéseiket is.

Magyarországon az eddigi prognózisában szereplő 1,2 százalékos növekedés helyett jövőre egész évre stagnálást várnak, de a következő hat hónapban technikai recessziót is elképzelhetőnek tartanak, vagyis azt, hogy két egymást követő negyedévben csökkenni fog a magyar GDP. A csehek eddigi 1,5 százalékos növekedési kilátásait 0,5 százalékra csökkentették, míg Lengyelországban az előrejelzés szerint az eddigi 3,2 százalék helyett 2,5 százalékos növekedés lehetséges az elemzők szerint.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. november 28. 12:26
nincs más megoldás, be kell vezetni az Orbán-kötvényeket, aki nem vesz belőle, hazaáruló libsinyilasfletóista!
tarackos
2011. november 28. 11:50
Tiszta hülyék ezek, hiszen a sokersztori jövő évi fejezete szerint 0,5-1% növekedés várható, hiszen azért mert csak. Mert a közröhej tárgyává vált jobbkéz és a főbohóc ennyit álmodott reggel fogmosás közben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!