Ügyészségen a Balsai-jelentés

2011. október 06. 15:56

Átadta a Legfőbb Ügyészségnek Lukács Tamás, az emberi jogi, valamint Kocsis Máté, a rendészeti bizottság elnöke a 2006-os rendőri brutalitásokról készült Balsai-jelentést.

2011. október 06. 15:56

Átadta a 2006. őszi rendőri fellépést vizsgáló Balsai-jelentést a Legfőbb Ügyészségnek Lukács Tamás, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának KDNP-s és Kocsis Máté, a rendészeti bizottság fideszes elnöke.

A Legfőbb Ügyészség előtt tartott sajtótájékoztatón Lukács Tamás felidézte: egy évvel ezelőtt Gulyás Gergely büntetőfeljelentést tett a 2006-os őszi események ügyében. Azt nem tudni, hogy az egyéves nyomozati anyagban milyen tények szerepelnek, ám a Balsai-jelentésben lehetnek olyan tények, amelyek segíthetik, kiegészíthetik a nyomozóhatóság munkáját, ezért döntött úgy szerdai ülésén az emberi jogi bizottság, hogy megküldi a jelentést Polt Péter legfőbb ügyésznek és minden olyan ügyészségnek, ahol tudomásuk szerint nyomozati cselekményt folytatnak az ügyben - mondta.

Hangsúlyozta, a politika és egy parlamenti bizottság nem szabad, hogy bármilyen módon a tisztességes eljárást befolyásolja. A jogi tények megállapítása a nyomozóhatóság feladata. Véleménye szerint ahhoz, hogy a rendőrség visszaszerezze a presztízsét, a tartását, „ezekre az ügyekre korrekten, tisztességesen pontot kell tenni mindenkinek a saját illetékességi területén”.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aldo Raine hadnagy
2011. október 06. 19:58
"Ügyészségen a Balsai-jelentés" Na, ez jó hír. Az ügyészségen hátha akad egy jogvégzett ember, aki nem olyan dilettáns elvakult s*ggarc, mint ez a majom Balsai. Szépen keresnek egy szemetest, és kidobják a "jelentést".
StG
2011. október 06. 17:39
Igazából talán az a legfurább a jelentésben, hogy a szakminiszter felelősségét nem veti fel (noha elvileg neki valóban van utasítási jogköre a rendőrségre), rögtön Gyurcsányig megy.
kukagyerek
2011. október 06. 16:48
Legalább, Ferkének megint lesz alkalma lebaszni az ügyészeket, mint a pengős malacot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!