KDNP: Össze kell fogni a vallásüldözés ellen

2011. október 10. 17:49

A KDNP szerint elengedhetetlen, hogy az Unió keresztény pártjai közösen lépjenek fel a világ több pontján tapasztalható vallásüldözés ellen.

2011. október 10. 17:49

A KDNP szerint fontosnak, hogy minden országban biztosítsák a különböző felekezetek békés egymás mellett élését, és együtt érez a zavargásokban életüket vesztett egyiptomi kopt áldozatok családtagjaival, osztoznak a magyarországi kopt keresztény közösség gyászában - áll a párt közleményében. A KDNP szerint „elengedhetetlen, hogy az Európai Unió keresztény pártjai összefogjanak és közösen lépjenek fel a világ számos pontján tapasztalható vallásüldözés ellen, hiszen egyes riasztó adatok szerint minden ötödik percben megölnek egy keresztényt a hitéért” - írják.

Kairóban vasárnap este legalább 24-en meghaltak, és több mint kétszázan megsérültek, amikor templomuk felgyújtása miatt feldühödött keresztények muzulmánokkal és rendőrökkel verekedtek össze. Hétfőn újabb összecsapás robbant ki annál a kórháznál, ahol a vasárnapi áldozatok holttestét tárolták.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Badellaman
2011. október 11. 08:55
Az lenne a valódi vallásüldözés,ha Semjént keresztre feszítenék... Azt a fajtát én is tudnám támogatni!!!
tevevanegypupu
2011. október 11. 08:27
Foleg a franciak-angolok-amerikaiak altal felszabaditott, demokratizalt arab orszagokban nem artana, mielott - ugy mint Irakban is - el nem szabadul a pokol. Ben Ali, Moubarak es Kadhafi ugyanis tudtak mit csinalnak amikor diktatorkent viselkedtek orszagaikban, oket nem csak es mindenfele gatlas nelkul csak a haszon erdekelte, viszonylagos nyugalom is fontos volt. Most szepen es gyorsan megy tonkre Tunezia, Egyiptom es Libia is. Lottek (szo szerint) a turizmusnak, a nok szabadsaganak es ugy altalaban az orszagok kulturalis eletenek is. Nem is beszelve a keresztenyuldozesekrol, amik egyre gyakoribbak a "felszabaditott" teruleteken.
bigyomail
2011. október 11. 08:22
A KDNP-nek igaza van abban, hogy tenni kell valamit azért, hogy senkit ne érjen hátrány azért, mert az a vallása, ami. Csakhogy könnyű verbális frontot nyitni egy távoli országban élő emberek érdekében, míg nehéz rendet tenni a saját házunk táján. Ám ősi tapasztalat, hogy előbb mindenkinek a saját portáján kell takarítani és utána teljes joggal mondhatja azt másoknak, hogy "látjátok: nálunk így működnek a dolgok, úgyhogy elvárjuk, hogy nálatok is így működjenek" Mert ennek van értelme. Ha azt mondjuk, hogy ne érjen valakit hátrány a vallása miatt máshol, előbb azt kel elérni, hogy itthon se köpködjenek arra, akinek más a vallása. (pl.: zsidó, muszlim, de még olyan keresztény felekezetek ellen is van hangulatkeltés, mint a Hit Gyülekezete)
Akitlosz
2011. október 11. 02:25
Inkább azért kellene összefogni, hogy ne kerülhessenek milliárdok közpénzekből az egyházak kasszájába! Nem kicsit javulna a költségvetés helyzete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!