A kormány elfogadta a köznevelési koncepciót

2011. október 25. 21:38

A kabinet kedden elfogadta a köznevelésről szóló törvény koncepcióját. A javaslat már október végén-november elején a parlament elé kerülhet.

2011. október 25. 21:38

A kormány keddi ülésén jóváhagyták a köznevelési törvény tervezetét – állítják a kabinethez közeli források. A koncepcióról a múlt héten több szakmai testület is egyeztetett, csütörtökön napirendjére tűzte az Országos Köznevelési Tanács és az Országos Kisebbségi Bizottság is.

Az oktatási államtitkárság akkor közölte: a közös tanácskozáson tizenegy OKNT-tag szavazott a tervezet mellett, illetve három ellenszavazat mellett ketten tartózkodtak. Az OKB kilenc tagja közül nyolc szavazott igennel a koncepcióra, míg egy tag szavazott ellene. Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár akkor kérte a jelenlévőket, hogy továbbra is segítsék észrevételeikkel a jogszabály létrejöttét.

A javaslatról múlt kedden egyébként a Közoktatáspolitikai Tanács is tárgyalt, az oktatásért felelős államtitkár akkor kijelentette: a szakma nagyrészt pozitívan fogadta az államtitkárság elképzeléseit, a szakszervezeti oldal viszont generálisan elutasította azokat. A javaslat a tervek szerint október végén-november elején kerül az Országgyűlés elé.



 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2011. október 26. 15:53
Muttimi, pont az a bajom amit a végén írtál, nem tudjuk mi lesz, de benne van ez a kockázat ami nagy súllyal kell hogy szerepeljen, mivel nálunk mindig a legrosszabb forgatókönyv valósul meg. Mit lehet tenni? Ordibálni, pl fórumozok, próbálom elmondani a véleményem. Sajna az a tapasztalatom, hogy rendszer szinten nagyon kevesen látják át az ok-okozatot, következményeket. Aki átlátja, azzal meg nem nagyon van vitám mert 2 perc alatt dűlőre jutunk, hiszen engem csak a keret érdekel. Szal nem tudom mi lesz a vége, de ekkora bizonytalanság a rendszerváltás óta nem volt, és tavaly óta fokozatosan nő ami meg a kormány hibája. (Beszéltünk a múltkor az elszámoltatásról, beleolvastam a bizottsági összefoglalóba, pont az van amit akkor mondtam. Lázár javasol, hogy kire, mire terjesszék ki a hatályát mert szte ez meg volt akkor vezető. Egyetlen árva utalás sem hangzott el semmiféle tudományos munkára. Lázár velünk egy idős lehet, vagyis gyerek volt még az átkosban, azaz fogalma sem lehet mi volt akkor...)
nyugalmazott tanár
2011. október 26. 06:32
Ez a három beirogató a Népszavától jött, vagy gőzük sincsen a liberálisok által tönkrevágot hazai közoktatás tragikus állapotáról. Csak hablatyolnak. A törvény tervezetétől sokat várnak azok a pedagósusok, akik vették a fáradságot és belenéztek, tájékozódtak. Közben naponta megszenvedik a lezüllesztett közoktatás jelenlegi állapotát. A Magyar Bálint félék okozta károkat. Akik meg csak a pártálláspontra figyelnek, azoknak teljesen mindegy, hogy mit tartalmaz a törvény, úgyis csak csepülni fogják. A leg különfélébb ostobaságokkal.
nyugalmazott tanár
2011. október 26. 06:20
"Ha az "egész napos iskola" koncepciója - benne van a törvénytervezetben - tényleg megvalósul, akkor az a kommunista és egyéb diktatórikus rendszerek vágyálmát váltja valóra, amely rendszerek szerint minél jobban az állam befolyása alá kell vetni a gyereket, a szülői hatást eljelentéktelenítve." Ha meg nincsen egésznapos iskola, akkor azért hőbörög az okos megmondóemberke, hogy nem gondoskodnak a gyerekéről, ezért nem tud munkát vállalni, ezért csavarog a kölök az utcán. Klasszikus eset. Most éppen van rajta sapka, az a baj...
Himalája
2011. október 25. 23:20
"A kormány elfogadta a köznevelési koncepciót" Nagyon helyes. A kölykök amúgy is köztulajdon. Így a kormány dolga eldönteni, hogy mit, mikor, hogyan, mennyit tanuljon a gyerek. Ez egy közfeladat. És ezt a gyereknevelési feladatot pedig a közérdek nevében, közpénzekből, közalkalmazásban lévő pedagógusok végzik. A szülőknek csak egy dolguk van. Etetni, pisiltatni, kakiltatni. Jó éjzakát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!