Baleseti adó: 27-28 milliárdot várnak

2011. október 02. 14:49

A kormányszóvivő miatt a biztosítótársaságok nem tudják majd áthárítani a baleseti adó költségeit az ügyfelekre.

2011. október 02. 14:49

Giró-Szász András kormányszóvivő a Hír TV-nek elmondta: az állam 27-28 milliárd forintnyi adóbevételre számít a a baleseti adóból, amely nagymértékben hozzájárul az egészségügyi kassza saját lábra állításához.

A politikus szerint ugyanakkor a biztosítótársaságok nem tudják majd az ügyfelekre hárítani az adó költségeit. „Amikor valaki balesetet okoz, akkor a biztosítótársaság megemeli a havi törlesztést és ebből fakadóan plusz jövedelemre tesz szert, ezt adóztatja meg az állam. Ugyanakkor a külföldi példák azt is mutatják, hogy ezt a társaságok nem tudják egy az egyben továbbhárítani az ügyfeleikre, mert olyan nagy verseny van közöttük, hogy alapvetően árletörési irányt mutat” - magyarázta a kormányszóvivő.

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
már foglalt
2011. október 03. 21:41
" a társaságok nem tudják egy az egyben továbbhárítani az ügyfeleikre, mert olyan nagy verseny van közöttük, hogy alapvetően árletörési irányt mutat" kivéve, ha megbeszélik egymás között
tarackos
2011. október 03. 10:45
Na, itt van a 27-28 milliárdos nem megszorítás, nem adóemelés, amit nyilván nem fognak áthárítani hiszen a kormány szerint a válságadókat sem hárították át, mint ahogy senki sem járt rosszabbul az egykulcsossal. Csak az a fránya valóság vagy realitás -mindig keverem az új paradigát vagy mit- mást mutat...
jag3
2011. október 02. 21:38
Ugyan kérem, mi ez a nagy felháborodás? Csak arról van szó, hogy az élelmes politikus _mindig_ a könyebb utat, gyengébb ellenállást választja. Alaptétel: aki autót tart fenn, az még birja. Ha a biztositot használhuk APEH -ó jajj, elnézést, természetesen NAV !- helyett adóztatásra, akkor majd nem az államra a hargszik. Mintahogy a bankokat használja az állam a hitelt felvevők -minek költik azt a pénzt magukra?- adóztatására évi 100 milliárd erejéig. Mindebben van ráció. No persze a probléma azért akad ezzel a hozzáállással: mit lehet várni pozitivat egy ennyire hátulról támadó kormánytól?
huttinger
2011. október 02. 21:36
Kókler kormány kókler adója.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!