1,8 milliárddal többet adtunk az államnak

2011. október 17. 09:09

Augusztus végéig elévülés miatt 1,8 milliárd forint visszaigényelhető adót törölt az adóhivatal - állítja a Magyar Nemzet. A lap szerint az emberek egyre kevésbé figyelnek adójukra.

2011. október 17. 09:09

Komoly összeget hagytak veszni idén a polgárok: augusztus végéig elévülés miatt 1,8 milliárd forint visszaigényelhető adót törölt az adóhivatal - állítja a Magyar Nemzet. A lap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatsorából arra következtet, hogy az emberek egyre kevésbé figyelnek adójukra; többet utalnak az államkincstárnak a szükségesnél, majd nem igénylik vissza a többletet.

2008-ban háromszázmillió forintot felejtettek az államnál, egy évvel később már hétszázmilliót, tavaly pedig 1,3 milliárdot. A NAV a Magyar Nemzetnek elmondta, az elévült többletbefizetések törlése előtt a hivatal megvizsgálja, van-e az érintettnek adótartozása, és amennyiben van, úgy a már vissza nem kérhető pénzt a közadósságba beszámítják.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!