Tíz hónap letöltendő szalámilopásért

2011. szeptember 29. 11:54

Tizenhat rúd szalámit akart ellopni egy férfi egy miskolci hipermarketből, tíz hónap letöltendőt kapott.

2011. szeptember 29. 11:54

A miskolci férfi leszedte az áruvédelmi jelzést a tizenhat szalámiról, táskájába rejtette azokat, így akart távozni. A biztonsági őr felszólítására, hogy szeretné átvizsgálni a táskáját, először nem reagált, majd mégis kinyitotta azt, ahonnan előkerültek a szalámik. Értékük megközelítette a harmincezer forintot.

A Miskolci Rendőrkapitányság Avasi Rendőrőrse lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen. A bíróság első fokon már el is ítélte: 10 hónap letöltendő szabadságvesztést kapott.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2011. szeptember 30. 11:32
Addig, ameddig vádemelés és bizonyítékok nélkül ártatlan emberek három éve ülnek börtönben, ne beszéljen nekem senki tisztességes igazságszolgáltatásról!
Akitlosz
2011. szeptember 29. 17:55
Ugyanennyit ért a drogos, piás állapotban történő baleset okozás is visszaesőként. Azért a társadalomra veszélyességben én érzek némi különbséget. Ezzel persze semmilyen mértékben nem vitatom ezt az ítéletet.
dr.PAra
2011. szeptember 29. 16:52
Megint egy olyan "hír", aminek ebben a formában nem lenne helye a Mandineren. Nem derül ki belőle szinte semmi konkrétum, így csak arra alkalmas (amit a kommentek tükröznek is), hogy flinformációk alapján az olvasók értelmetlen következtetéseket vonjanak le belőle. Az kiderül belőle, hogy a Btk. 316. § (4) bekezdés b/1.) pontja szerinti lopás bűntettéről van szó, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Azért minősül ebben az esetben súlyosabban a cselekmény, mert az illető a kisebb értékre elkövetett lopást (ami csak vétség lenne, két évig terjedő szabadságvesztéssel) dolog elleni erőszakkal követte el (leszedte az áruvédelmi eszközt). Az azonban nem derül ki, hogy az elkövet korábban volt-e már büntetve, esetleg visszaesőnek, többszörös, vagy különös visszaesőnek minősül-e, valamint az sem, hogy milyen egyéb a büntetés kiszabása során figyelembe veendő súlyosító és enyhítő körülmények voltak. Ráadásul azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy tavaly nyár óta ismét hatályban van a középmérték intézménye, ami az egész ítélkezési gyakorlatot eltolja a nagyobb mértékű büntetések felé. Ez a hír így nem ér semmit, csak indokolatlan indulatokat és félreértéseket szül. Jó lenne, ha az ilyen típusú híreket valaki olyan személy is tnézné, aki legalább már életében egyszer kinyitotta a Btk-t és a Be-t és van fogalma arról, hogy hogyan zajlik egy bírósági tárgyalás.
tevevanegypupu
2011. szeptember 29. 12:56
Tizenhat rud szalamiert tiz honap letoltendo? Nem tulzas ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!