Réthelyi: Az időskor egy kaland

2011. szeptember 30. 14:00

A nemzeti együttműködés kormánya számít az idősebb nemzedékek munkájára és tapasztalataira - jelentette ki Réthelyi Miklós egy idősek világnapi rendezvényen.

2011. szeptember 30. 14:00

A nemzeti együttműködés kormánya számít az idősebb nemzedékek munkájára és tapasztalataira - jelentette ki Réthelyi Miklós az idősek világnapja alkalmából tartott rendezvényen, a Művészetek Palotájában. A nemzeti erőforrás miniszter azt mondta: minden idős ember érték, akiknek biztosítani kell az aktív életet. Szerinte az aktív idősödés nem pénz, hanem gondolkodásmód és tett kérdése. Megjegyezte, hogy a kormány lehetővé tette, hogy a nők 40 év után nyugdíjba mehessenek. Ennek célja a nagyszülői szerep megerősítése volt.

Réthelyi emlékeztetett, hogy a 2012-es év középpontjában az idősek állnak majd Európában. A cél, hogy a társadalom felismerje a bennük rejlő lehetőségeket, értékelje bölcsességüket és tapasztalataikat. A miniszter szerint változtatni kell a társadalom öregséghez való viszonyán, új szemléletmódot kell kialakítani. Rámutatott arra is, hogy az időskor egy olyan életszakasz, amikor az igazán fontos dolgok kerülnek előtérbe. Úgy fogalmazott: „az időskor egy kaland, ami új felfedezéseket is hozhat; a természet szépségeinek, másoknak, önmagunknak és az Istennek a felfedezését”.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. október 02. 08:03
Amíg a közszférában nyugdíjasokat foglalkoztatnak vissza, addig ne csodálkozzunk a diplomás munkanélküliek számának gyarapodásán. Teljesítményképtelen öregek ülnek közhivatalokban, már diagnosztizálni, sőt írni is képtelen orvosok a rendelőkben, és a fiatalok nem kapnak munkát. Ezen sürgösen változtatni kellene.
HSL
2011. szeptember 30. 19:03
réthelyit el kéne küldeni egy kalandtúrára uborkavidéken, nem várjuk vissza
Honfi-fi
2011. szeptember 30. 18:15
Az időskor egy kaland --------------- de még mekkora kaland vazze majd megtudod te is sohase tudod, mikor és hol vágnak jól pofán
picur3ka
2011. szeptember 30. 18:11
A kalandozasok kora. Ujrazunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!