Válságtanácsot szorgalmaz a baloldal

2011. augusztus 10. 15:03

Az LMP és az MSZP is válságtanács összehívását sürgeti a devizahitelesek egyre erősödő problémái miatt.

2011. augusztus 10. 15:03

A miniszterelnök azonnal szakítsa meg szabadságát és hívjon össze kormányülést a kialakuló gazdasági válsághelyzet miatt” - szólít fel Mesterházy Attila. Az MSZP elnöke szerint a kormánynak új megállapodást kell kötnie a bankszövetséggel, illetve egyeztetéseket kell folytatnia az adósok és az önkormányzatok érdekképviseleti szerveivel. A szocialista politikus a bankadóból válságalapot hozna létre.

Az LMP is válságtanácsot szorgalmaz, melyen ők is a devizahitelesek problémáira keresnék a megoldást. A párt szerint meg kell akadályozni azt, hogy a bankok devizában számolhassák el a különböző költségtételeket is, mellyel tovább növelik a tartozásokat. A zöldek is újratárgyalnák a Bankszövetséggel kötött megállapodást.

Vágó Gábor szerint új eszközkezelő létrehozására van szükség, mivel a kormányzat által kidolgozottal legfeljebb néhány tucat családon lehet segíteni. Az LMP olyan eszközkezelő koncepciójának kialakításán dolgozik, melyben az adósok, a bankok és az állam egyaránt tulajdonosként jelenhetnének meg - tette hozzá az ökopárt politikusa.

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2011. augusztus 11. 17:24
A finesz a "kétharmadát annak köszönheti, hogy beetette a szerencsétlen devizahiteleseket azzal, hogy majd ő megmenti őket. Ehelyett rendesen át b@szta mindegyiket. kétharmad > egytized
cutcopy
2011. augusztus 10. 20:33
Válságtanácsot most hogy lassan pont kerül a megoldásra..? Ezek kormányon vagy ellenzékben de mindig az események után bírnak csak szaladni..
Honfi-fi
2011. augusztus 10. 18:26
Nem értek a bankárkodáshoz, meg a közgizdasághoz sem. Meg azt sem tudom, hogyan áll az államkasszánk. De az nagy hülyeség lenne, ha az állam húzna egy vonalat a deviza hitelesek érdekében egy elfogadható árfolyamon, aztán az összes ilyen sunyi hitelt egy összegben visszafizetné a bankoknak, és a szerencsétlen bajba jutott hitelesekkel kötne az állam egy vadi új hitelszerződést, tisztességes és emberszabású törlesztéssel és valszeg ennek függvényében, meghosszabbított futamidőkkel. A bankok szívnának egy nagyot, a hitelesek lélegzethez jutnának a, az államot sem érné kár, mert amit kifizetne erre, azt visszakapja részletekben. Ez így nagyon nagy baromság lenne?
Mardel
2011. augusztus 10. 16:52
Kedves Atus! Még szerencse, hogy semmi közöd nem volt azokhoz a kormányokhoz, melyek elengedték a devizahiteleket, illetve az eladósodás miatt gyakorlatilag nullára csökkentették a kormány mozgásterét..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!