Mostantól tilos a dohányzás a Parlamentben

2011. augusztus 17. 15:03

Kövér László, az Országgyűlés elnöke augusztus közepétől megszünteti a cigarettázási lehetőséget az Országházban. A Parlamentben összesen kilenc, a Képviselői Irodaházban egy dohányzásra kijelölt hely lesz.

2011. augusztus 17. 15:03

Kövér László, az Országgyűlés elnöke augusztus közepétől megszünteti a cigarettázási lehetőséget az Országházban annak ellenére, hogy a vonatkozó jogszabály csak 2010. január 1-jével lép életbe. A szabályok megszegése munkavédelmi bírságolást és munkáltatói intézkedést von majd maga után.

A most létrejött végrehajtási utasítás szerint a Parlamentben kilenc, a Képviselői Irodaházban egy dohányzásra kijelölt hely lesz, az Országgyűlés ingatlanainak zárt légterű helyiségeiben, erkélyein és teraszain pedig teljes mértékben tilos lesz ezentúl a cigarettázás. Az Országházban a belső udvarokon három, az épület egyes kapuitól öt méter távolságra pedig hat helyen ad lehetőséget a dohányzásra.

Kijelölt dohányzóhelyet a Képviselői Irodaházban egy helyen, az épület gazdasági udvarában létesítenek - mondta Altorjai Anita az Országgyűlés Hivatala gazdasági főigazgatójának utasításáról, amelyet a hivatal szervei és a parlamenti frakciók is megkaptak.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TroppauerH
2011. augusztus 17. 19:13
10 éve hallgatjuk a tilos a dohányzást! A törvényhozók tojnak saját törvényükre (is) és csodálkoznak, hogy mi meg rájuk, nevetséges!
Pirosz-szka
2011. augusztus 17. 17:45
"...annak ellenére, hogy a vonatkozó jogszabály csak 2010. január 1-jével lép életbe." Talán 2011.január 1-jével, nem? :) Egyébként a parlamentnél jóval nagyobb létszámú munkahelyeken már évek óta csak a kijelölt helyen szabad dohányozni, mely kijelölt helyek sok esetben a friss levegőn találhatóak! Azok a kedves honatyák pedig, akik ellenvélemény nélkül megszavazzák a hamburgeradót és egyéb hülyeséget, járjanak elöl a jó példával, és ne dohányozzanak! Arról nem beszélve, hogy (elképedve értesültem): a parlamentben, --amely a képviselők munkahelye --, alkoholt lehet kapni/fogyasztani!
Trükkök Százai...
2011. augusztus 17. 16:09
Pedig a füst elűzi az ördögöt.
Petrov
2011. augusztus 17. 15:47
"A szabályok megszegése munkavédelmi bírságolást és munkáltatói intézkedést von majd maga után." Kérdés, hogy kinek a nevére fogják kipostázni a bírságot ha az eddigi hagyományok jegyében a harmadosztályú fideszdroidok továbbra is másnak hazudják magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!