Megválik a külgazdasági államtitkártól Matolcsy

2011. augusztus 12. 08:04

Nem számít a továbbiakban Becsey Zsolt munkájára Matolcsy György - írja a Magyar Hírlap. A tervek szerint a nemzetgazdasági tárcánál egységes gazdasági államtitkárság alakul majd. Becsey azt mondta, nem tudja, miként alakul állami pályafutása.

2011. augusztus 12. 08:04

Nem számít a továbbiakban Becsey Zsolt külgazdasági államtitkár munkájára Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, aki ezt a napokban közölte is az érintettel - írja a Magyar Hírlap. A tervek szerint a külgazdasági államtitkári poszt is megszűnik, miután egységes gazdasági államtitkárság alakul majd a tárcánál.

A lap úgy tudja, a tavalyi bázishoz képest harmincszázalékos leépítés történt a minisztériumban. Becsey menesztése, valamint a külgazdasági államtitkárság felszámolása azért is meglepő, s valószínűleg nem jó üzenet a piac számára, mert a magyar gazdaságnak csak egyetlen sikerterülete van: az export - írja a lap. A korábban európai parlamenti képviselői posztot betöltő, több nyelven beszélő és közgazdász végzettséggel bíró, Brüsszelben is elismert Becsey Zsolt vezényelte le többek között az Opel- és az Audi-beruházást.

Becsey a lap megkeresésére azt mondta, nem tudja, miként alakul állami pályafutása.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2011. augusztus 14. 20:40
És a miniszterségtől mikor válik már meg Matolcsy?
jag3
2011. augusztus 12. 21:44
Na, ahogy elnézem egy legény sem akad a gáton, _egy se_, aki megvédené Matolcsy-t. Ennyire nyilvánvaló lenne, hogy M. kutyaütő a gazdasághoz?
granuloman
2011. augusztus 12. 21:00
Nem baszogatni - mert jo gyerek! Ugy tunik az is maradt.
korona
2011. augusztus 12. 11:19
Jaj, jaj, jaj, jajjj! Most mi lesz "szegény" Becsey Zsolttal? Talán netántán csak nem jut szegénysorba? Hogyan fogja az eddig megszokott életszínvonalát továbbá biztosítani? Ez pszichológiai problémákhoz fog vezetni. Mert ugye a LÉ a fontos. A karaván úgyis halad tovább - még akkor is, ha nem eme Betseyy Zsolt lesz a vezértevés. Hahh! Micsoda élet? Micsoda sors? De ennek benne kellett lennie a pakliban........ Nyilván van már némi félretett aranya a nehéz napokra. Biztos nem márol holnapra élt - remélem volt esze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!