Feleződtek egyes HM-cégek bérköltségei

2011. augusztus 09. 12:59

A honvédelmi tárca hadiipari vállalatainak bérköltsége a szervezeti átalakítás után a felére csökkent - állítja Borbíró Zoltán, az érintett cégek elnöke.

2011. augusztus 09. 12:59

Borbíró Zoltán, a Honvédelmi Minisztérium hadiipari vállalatainak elnöke a Hír TV Rájátszás című műsorában leszögezte: az általa irányított cégeknél a szervezeti átalakítások után a felére csökkentek a bérköltségek. Az elnök szerint olyan hadiipari cég is volt a HM tulajdonában, melyben több főnök dolgozott, mint beosztott.

A vezetőtestületek esetében kevesebb mint a felét fizeti ki ma tárca az igazgatósági és a felügyelőbizottsági tagságok után. Ugyanakkor a tanácsadói szerződések megszüntetésével, illetve az olyan típusú szervezeteknek a megszüntetésével, amelyeknek a fenntartása nem volt indokolt, több száz millióra tehető az az összeg, amit ezzel spóroltunk” - magyarázta Borbíró Zoltán.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!