Elismerést kapott Semjén

2011. augusztus 20. 13:06

A vasárnap felszentelendő első kopt templom miatt Magyarországra látogatott és megbeszélést folytatott Semjén Zsolttal a kopt egyház vezetője. III. Senuda a Kopt Ortodox Egyház Pajzsa elismerést adományozta Semjén nek a keresztényi élet szolgálatában végzett tevékenységéért.

2011. augusztus 20. 13:06

Magyarországra érkezett III. Senuda kopt keresztény egyházfő. Semjén Zsolt kiemelt jelentőségűnek nevezte a kelet-nyugati egyházi párbeszéd szempontjából a látogatását. Semjén szombaton a Parlamentben tárgyalt a vallási vezetővel. Az egyházi diplomáciáért is felelős miniszterelnök-helyettes szerint sokkal nagyobb segítséget kellene nyújtani a nyugati keresztényeknek a keleti keresztények számára. Hozzátette: hazánk igyekszik megtenni e téren, amit lehet.

III. Senuda a találkozó után, a vasárnap Budapesten felszentelendő első magyarországi kopt templomról azt mondta, hogy az nagyon jelentős lépés egyháza és annak kelet-európai jelenléte szempontjából. Az egyházi vezető a Kopt Ortodox Egyház Pajzsa elismerést adott át Semjén Zsoltnak a keresztényi élet szolgálatában végzett tevékenységéért.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balint60
2011. augusztus 22. 12:00
Ajvé! Korábban kellett volna SZs-nek megkapni a paizsot. Emlékezzünk vissza a Mancsnak adott interjújára, amelyben azzal dicsekedett, hogy a Gyurcsány leamortizálása végett folytatott politikai küzdelemben -hiába harcolt gladiátorként(!)- számos sebet kapott...
Tikva
2011. augusztus 22. 10:07
Az egyház fonnyadt nemiszerve hitelesebb lett volna díjnévnek!
tevevanegypupu
2011. augusztus 22. 09:28
Nocsak-nocsak, ugy tunik a multikultura hivei mind felvonultak itt elottem..Mennyiben zavaro egy kopt templom es a koptok Magyarorszagon? Es vajon artott-e annyit Semjen Zsolt mint mondjuk a Mao-hivo Demszky Gabor? Relativizaljanak elvtarsak, relativizaljanak..
Tikva
2011. augusztus 22. 09:16
A "kocavadász semjén" ennek a kormánynak az egyik leghiteltelenebb vezetője...ölébe pottyant a hatalom és őkelme pikirt módon majd szét esik ettől az örömtől..pláne ,ha a kamera is veszi...szerintem otthon be is jelenti előre..anya,ma vesz a tv1...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!