LMP: A kormány bérrabszolgákat akar

2011. július 07. 12:21

Kaufer Virág szerint a kormány „bérrabszolgákat kíván csinálni a magyar munkavállalókból”. A zöld politikus szerint ezt a munka törvénykönyvének változásai és a kormány további tervei támasztják alá.

2011. július 07. 12:21

Kaufer Virág, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának  LMP-s tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján leszögezte: a kormány tervei és eheti döntései alapján a kormány „bérrabszolgákat kíván csinálni a magyar munkavállalókból”.

Kaufer szerint a munka törvénykönyvének módosításával az Országgyűlés elfogadta, hogy a túlórabérek és a szabadság kiadásáról a munkaadók dönthessenek. A kormány továbbá háromról hat hónapra emelte fel a próbaidő maximális hosszát és „szétverte” az Országos Érdekegyeztető Tanácsot - tette hozzá.

Ahhoz, hogy többen tudjanak dolgozni, egy rugalmas és biztonságos, az európai uniós normák alapján működő munkaerőpiacra lenne szükség - szögezte le az ökopárt képviselője.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Shamrock
2011. július 07. 15:54
Ez mind szep es jo, csak ezt pont ne a ludtalpas LMP-sek mondanak, akiknek a valasztasi programjukban alanyi jogon jart volt a segilyke, meg akkor is, ha veletlenul dolgozik a katranyos helyzetu. Az ilyen elmbeteg javaslatok tesznek tovabbi terheket a tarsadalom hasznos tagjaira es szipolyozzak oket tovabb.
crm114
2011. július 07. 15:26
Bérrabszolgaság? Adósrabszolgaság is lesz? Vicces, ahogy a kreatív értelmiségi LMP újabban a Jobbik retorikáját lopkodja. "Ahhoz, hogy többen tudjanak dolgozni, egy rugalmas és biztonságos... munkaerőpiacra lenne szükség" Ha rugalmasabb lesz a munkapiac, akkor kevésbé lesz biztonságos (a dolgozó számára) és annál inkább fognak az elempék rabszolgaságról beszélni, szóval ez egy elég értelmetlen állítás.
Hőhe
2011. július 07. 14:37
Igaza van. Sajnos. A privatizáció, mint olyan nekünk ezt hozta. A sok síkhülye azt hiszi, hogy ha 0-ra redukálja bért akkor nyert ügye van. Kikéne már lőni a közgazdászokat a szakmai alapú, szakirányú döntésmechanizmus ártányaiként, főleg a politikai indíttatású, ágazati faszfejeket.
Django
2011. július 07. 14:19
A magyarok dolgoznak a második legtöbbet az EU-ban, Orbán meg Matolcsy mégis belerúg a dolgozó emberekbe, mert szerintük még ez is kevés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!