A Jobbik az összes nyugdíjjárulékot feltüntetné az egyéni számlákon

2011. július 04. 14:34

A Jobbik azt szeretné, ha a munkavállalók és a munkaadók által befizetett nyugdíjjárulékok is megjelennének az egyéni számlákon.

2011. július 04. 14:34

Sneider Tamás emlékeztetett, a Jobbik volt az első olyan párt, ami egyéni nyugdíjszámlát akart. A múlt héten megjelent kormányzati tervekkel azonban nem értenek egyet, mert ők azt szeretnék, ha az összes befizetés megjelenne az egyéni számlákon, és az érintett pontosan tudná, hogy mekkora nyugdíjra jogosult. Emellett létrehoznának egy nyugdíjszolidaritási alapot is, amelyből a szociális jellegű juttatásokat, például az árvaellátást lehetne fizetni. Sneider szerint adóemelés, hogy a kiszivárgott tervek szerint 10-ről 20 százalékra emelkedhet a munkavállalói nyugdíjjárulék, ezért azt elutasítják.

A politikus szerint katasztrofális a demográfiai helyzet, így annak javulásáig az államnak kell kipótolnia a nyugdíjrendszer majdani hiányosságait. A Jobbik flexibilisebbé tenné a nyugdíjkorhatárt is, mert a jelenlegi rendszer nem ismer kivételeket. Sneider a nyugdíjrendszer egyik legnagyobb veszélyének a rossz demográfiai adatok mellett az nevezte, hogy a munkavállalók nem bíznak abban, hogy meg tudnak majd élni nyugdíjaikból, ezért a feketegazdaság felé fordulnak.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flo
2011. július 04. 18:37
nem lesznek megszorítások, ne az emberek fizessék meg, lesz egyéni nyugdíjszámla stb-stb.
vizesnyolcas
2011. július 04. 17:07
Azért is durva, hogy nincs egyéni nyugdíjszámla, mert így nem lehet (könnyen) ellenőrizni, hogy a munkáltató befizeti-e a nyugdijbiztosítónak a beszedett nyukdíjjárulékot.
Django
2011. július 04. 15:12
Hiába tüntetik fel, ha az államnak nem lesz annyi pénze hogy ki is fizesse.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!