Nem lesznek minisztercserék

2011. június 15. 08:00

Nyáron megválhat az apparátus az állami cégek, háttérintézmények régebben a baloldalt szolgáló embereitől - írja a Magyar Hírlap. A lap úgy tudja, egy esetleges kormányátalakítás legfeljebb államtitkárokat érinthet.

2011. június 15. 08:00

A Fidesz július eleji kongresszusáig bizonyosan nem lesz kormányátalakítás. Amennyiben ez a nyár, vagy az ősz folyamán, esetleg a jövő év elején bekövetkezik, csak államtitkári szintig lehetnek változások - írja a Magyar Hírlap.

Annak ellenére, hogy sokan kész tényként kezeli Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és kulturális államtitkára, Szőcs Géza távozását, a lap névtelen forrásai az ő pozícióikat „nagyon erősnek” minősítették. „Ha távoznak, az csak a saját döntésüknek lenne köszönhető, nem úgy mint több, a minisztériumban jelenleg dolgozó kollégájuknak” - fogalmazott a lap egy forrása. A Magyar Hírlap úgy tudja, bizonyosan nem lesz tárcafeldarabolás sem.

Bár minisztercserékre egyelőre nem kell számítani, a kormányfő „megrázhatja a fát”, tehát a különféle állami cégek, háttérintézmények még az előző ciklusból ottmaradt, vagy tavaly felvett, ám régebben a baloldalt szolgáló embereitől a nyáron megválhat az állami apparátus.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nomármost
2011. június 15. 14:09
Nem lesz? Ez bizony nagy hiba! A NEFM egyfelől túl nagy, Réthelyi pedig képtelen ezt a hatalmas területet érdemben átfogni. Egy báb, aki ha tesz valamit, általában rosszul sül el. Szőcs Géza pedig ennek a feltupírozott változata. Alkalmatlan kívül belül a kulturális tárca vezetésére, mert a posztja gyakorlatilag miniszteri poszt hiába államtitkár a rangja.
miertnememlekszem
2011. június 15. 13:32
de ki lehetne Matolcsy helyett? 1) Chikán már öreg, múltkor is tiszta gáz volt a Rajkban 2) Csaba László a kinézete miatt nem lehet. 3) Mellárral összebalhéztak. ki van még fidexes közgazdász?
bigyomail
2011. június 15. 12:11
Persze, hogy nem lesz miniszterelnök csere, csak államtitkárokat cserélnek, mert a legtöbb minisztert átnevezték államtitkárnak, hogy elmondhassák: kevesebb a miniszter, mint volt. :-)
states
2011. június 15. 12:01
Jó, tehát a bohócpáros, a halhatatlan Réthelyi-Szőcs duó marad. Bravó Viktor, még a Meggyes Tamást kellene valami kis tárcához juttatni, vagy a Mikolát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!